Zombieland

Zombieland
D: Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin
R: Ruben Fleischer
Theatrical Release: 2 Oct, 2009
Box Office: $75,590,286
Gen: comedie

Zombie kill of the year goes to…Ruben Fleischer.

Filmele cu zombie ne bombardează an de an. Problema este că nu au consistenţă, sunt plictisitoare, au scenarii idioate şi cel mai adesea interpretarea este de doi bani. Dacă nici măcar părintele acestora, George A. Romero nu mai este în stare să facă un film cu zombie care să nu fie ridicol şi cu un scenariu cretin, ce aşteptări să avem de la alţii. Dar speranţă există iar Ruben Fleischer a demonstrat prin Zombieland că acest gen poate fi revigorat cu succes. Cu un scenariu simplu, cu efecte vizuale spectaculoase, şi cu o interpretare bunicică spre bună, Zombieland a devenit unul dintre cele mai bune filme ( cu zombie) din ultimi ani.

Fără explicaţii ştiinţifice despre cum simple cadavre s-au ridicat şi au devenit mâncători de carne umană, Zombileand ne aruncă direct în mijlocul acţiunii. Columbus unul dintre puţinii supravieţuitori ne prezină câteva reguli folositoare dacă ne-am trezi şi noi în mijlocul unei planete plină de aceste creaturi. Extrem de comice dar realiste regulile lui Columbus îl aduc în parteneriat cu Talahasse (Woody Harleson) un adevărat masestru în căsăpirea acestor creaturi pofticioase. Aventurile celor doi sunt extrem de savuroase şi îţi dau impresia că cei doi se simt chiar bine pe acest tărâm infestat. Situaţia se schimbă mai ales după ce echipa se măreşte cu două fete. Cei patru pornesc pe un drum plin de aventuri spre un ţinut fără zombie iar popasul la casa lui Bill Murray este o adevărată plăcere pentru orice fan. După o serie de ţepe pe care băieţii le suportă de la fete, aceştia ajung să fie eroii zilei, salvându-le pe acestea din mâna unei armate de zombie.

Fără o poveste complicată, cu o distribuţie perfectă şi cu un final ce lasă posibilitatea de continuare, Zombieland a depăşit cu mult aşteptările. Replicile şi situaţiile comice, fac din acest film o comedie perfectă pentru orice zi în care doreşti să te relaxezi.

Notă: 8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *