You will meet a tall dark stranger

You will meet a tall dark stranger
D: Josh Brolin, Naomi Watts, A. Hopkins
R: Woody Allen
Theatrical Release: 22 Septembrie 2010
US Box Office:$3.2M
Durată: 1 h 38 min.
Gen: Dramă, Romance, Comedie

You will meet a tall dark stranger este o poveste depre nimicurile vieţii de cuplu scrisă şi regizată în stilul deja caracteristic de celebrul Woody Allen. Ştiu că acest lucru nu este un argument suficient de bun pentru a vă determina să vizionaţi acest film, dar poate dacă amintesc şi distribuţia, mulţi dintre voi o să-i acorde o şansă. Cu Naomi Watts, Josh Brolin, Anthony Hopkins şi Antonio Banderas în rolurile principale, filmul lui Woody Allen trebuie privit ca o comedie britanică care ironizeză filme de genul He’s just not that into you sau chiar Love Actually şi care ne prezintă problemele de căsnicie şi cele profesionale ale unor cupluri care pornesc de la un numitor comun.

Cuplul de bază de la care porneşte întreaga poveste este format din Helena şi Alfie (Anthony Hopkins) doi bătrâni care trebuie să treacă printr-un divorţ pentru că cel din urmă se simte tânăr şi nu doreşte să-şi petreacă viaţa alături de o femeie bătrână. După divorţ Helena începe să se “drogheze” cu iluziile unei ghicitoare iar Alfie găseşte alinare lângă o prostituată tânără cu care se va căsători. Al doilea cuplu care este analizat de ochiul atent al regizorului Allen este format din Sally(Naomi Watts) , fiica lui Helena şi Roy (Josh Brolin). Cei doi tineri par mai degrabă prieteni decât o familie, pentru că fiecare este obsedat de reuşita profesională, reuşită care nu vine. Într-un astfel de context Sally dezvoltă sentimente pentru şeful ei, iar Roy un scriitor ratat dezvoltă o pasiune pentru o tânără domniţă în roşu pe care o priveşte mereu de la fereastra apartamentului. De la aceste cupluri se dezvoltă altele secundare care ajung să se confrunte cam cu aceleaşi probleme. Pentru că este un film de Woddy un deces sau un presupus deces trebuie să complice cumva lucrurile, astfel că şi aici “străinul înalt şi negru” îi dă speranşe lui Roy pentru relansarea carierei de scriitor, dar tot “el” este cel care îi strică planurile.

Deşi beneficiază de nume mari, You will meet a tall dark stranger nu iese în evidenţă printr-un joc actoricesc deosebit. Hopkins este linear, talentul acestuia fiind parcă anulat de un personaj şters care se aseamnă cu bătrâneii mondeni de pe la noi. Naomi Watts este adorabilă ca întotdeauna în rolul unei femei care nu ştie cum să citească semnele unui bărbat, dar parcă ceva lipseşte pentru ca această să iasă cu adevărat în evidenţă. Josh Brolin, care s-a îngrăşat destul de mult pentru acest rol interpretează aproape perfect rolul unui bărbat care nu îşi găseşte maturitatea profesională şi nici cea sentimentala. Antonio Banderas m-a suprins de data această pentru că nu a apelat deloc la şarmul său de Desperado, astfel că persoanjul său a avut ceva aparte.

În concluzie vă recomand acest film indiferent dacă sunteţi fan sau nu al maestrului Woody Allen pentru că este un film despre realţii, despre problemele care apar atât pe plan personal cât şi pe cel profesional. E o comedie simplă, oarecum ironica care vă poate binedispune.

Notă:7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *