You don’t know Jack

You don’t know Jack
D: Al Pacino, Susan Sarandon, Danny Huston, John Goodman
R: Barry Levinson
Theatrical Release: 2010, april
Durată: 2h 14 min
Gen: biography/ dramă
Share

HBO şi regizorul Barry Levinson au creat un film care va stârni din nou controverse pentru că tema centrală se axează pe viaţă şi munca doctorului Jack Kevorkian, cunoscut sub numle de doctorul Moarte. Cu un subiect extrem de controversat şi în zilele noastre, sinuciderea pacienţilor care suferă enorm cu ajutorul medicului ( poate nu e cea mai bună exprimare ), filmul lui Levinson va crea din nou o dispută de opinii cel puţin în rândul celor care se vor decide să vizioneze acest film. Poate că unii nu au auzit de acest doctor Kevorkian aşa că am să scriu cîteva rînduri despre el.

Doctorul Kevorkian – patolog, a devenit cunoscut prin anii 1987 cînd a început să facă reclamă la o procedură care permite pacienţilor grav bolnavi să se sinucidă asistanţi de medic. Astfel că din 1987 şi până în 1998, Jack susţine că a asistat la sinuciderea a peste 130 de persoane. Controversele în jurul acestui subiect au fost extrem de mari mai ales datorită faptului că foarte mulţi au încercat să-l acuze de omucidere dar datorită faptului că pacienţii erau cei care manevrau apartul care provoca mortea, acesta nu a fost condamnat. Pentru toate aceste manevre, Jack a reuşit să scape de închisoare până în 1998 cînd el a fost cel care a injectat un pacient care îşi dorea moartea.

Deşi acest film ar merita o dezbatere privind acest subiect delicat al sinuciderii, această recenzie va vorbi mai mult despre calitatea filmului şi mai puţin despre dreptul ficărui om de a-şi decide soarta şi dacă este bine ca cei aflaţi în suferinţă să ia asemenea decizii.

Regizorul Barry Levinson a abordat acest subiect delicat cu o distirbuţie de zile mari care îţi atrag uşor atenţie prin interpetările deosebite pe care le au. Susan Sarandom face un rol bun, Danny Huston de asemena dar Al Pacino, la aproape 70 de ani impresionează cum nu a mai facut-o de la Insider încoace. Interesant este faptul că Pacino ştie cum să facă dintr-un personaj pe care în mod normal nu l-ai adora, unul pe care îl admiri pentru complexitatea, inteligenţa şi perseverenţa sa. Jack Kevorkian interpretat de Al Pacino este mai degrabă un doctor care duce o bătălie cu sitemul. Pe majoritatea le câştigă dar în loc să continue cu aceeaşi reţetă, se lăcomeşte şi vrea mai mult iar atunci, sistemul se întoarce împotriva sa şi Jack se vede nevoit să se recunoască învins.

You Don’t Know Jack este un film controversat, dureros, dar care datorită interpretării deosebite devine uşor de parcurs chiar dacă eşti un împotriva a ceea ce practică personajul.

Notă: 9/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *