You’ve Got Mail

yo've got mailYou’ve Got Mail
D: Tom Hanks, Meg Ryan, Parker Posey, Greg Kinnear
R: Nora Ephron
Theatrical Release: december 1998
Durată: 1 h 59 min
Gen: Comedie/romanceYou’ve Got Mail este o comedie romantică plăcută cu o distribuţie de zile mari care încântă pe orice o urmăreşte. Poate că filmul lui Nora Ephron nu este la fel de profund ca filme de genul When Harry Met Sally sau Before Sunrise dar pe parcursul a 120 de minute te face să zâmbeşti şi să te simţi bine mai ales datorită interpretării reuşite.

Acţiunea filmului se desfăşoară pe parcurul a trei anotimpuri ( toamna, iarna şi primăvara) şi ne prezintă povestea mai puţin plauzibilă dar de actualitate despre cum doi străini ( Katheleen Kelly şi Joe Fox) ajung să se îndrăgostească unul de celălat prin intermediul emailurilor. Partea mai puţin plauzibilă se datorează faptului că cei doi comunică, se îndrăgostesc, devin prieteni fără a schimba detalii specifice despre viaţa personală.

În afara lumii virtuale Kathleen Kelly ( Meg Ryan ) este proprietara unei mici librării pentru copii care are probleme datorită faptului că vis a vis se deschide o librărie de reduceri care face parte dintr-un lanţ comercial extreme de profitabil. De cealaltă parte îl avem pe Joe Fox ( Tom Hanks ) care este unul dintre proprietarii lanţului comercial a cărui preocupare este să ducă mai departe moştenirea familiei. Cei doi se cunosc întâmplător fără însă a şti că sunt de fapt prieteni prin email dar când Kathleen află cine este Joe cu adevărat, sentimentul de rivalitate comercială intervine.

Relaţia virtuală dintre cei doi avansează şi se hotărăsc să se cunoască. Situaţia se complică după ce Joe află că persoana din spatele emailurilor este Kathleen aşa că se decide să nu-şi dezvăluie identitatea pentru a nu fi refuzat. Din acest moment Joe apelează la toate aptitudinile sale de prieten adevărat pentru a o face pe Kathllen să se îndrăgostească de el, nu de persoana din spatatele calculatorului.

You’ve Got Mail este o comedie romatică plină de viaţă şi entuziasm care te binedispune mai ales datorită interpretării destul de bune pe care o au cei doi actori. Fără scene siropoase şi cu o coloană sonoră portivită pentru tematica filmului, You’ve Got Mail este filmul perfect de vizionat într-o duminică mohorâtă.

Notă: 8/10

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *