Ye Yan – The Banquet

Ye Yan / The legend of the black Scorpion / The Banquet
D: Ziyi Zhang, Daniel Wu
R: Xiaogang Feng
Release: 30 August 2006
Durată: 2 h 11 min.
Gen: Dramă

După festinul vizual şi auditiv din The house of flying daggers, cinematografia chineză ne mai oferă un deliciu vizual cu o adaptare plină de culoare şi de elemente fantastice a operei shakespeariene, Hamlet. Indiferent de originea poveştii, talentaţii regizorii chinezi reuşesc să imprime producţiei, clasă, culoare, artă, mit şi mai ales frumuseţea mişcărilor de dans  şi de luptă încărcate de bucurie, tristeţe, ură sau dorinţă de răzbunare.

Dacă filmul de care am amintit mai sus a reprezentat o încântare pentru ochiul iubitor de coloristica naturii, The Banquet este mai degrabă un festival, un omagiu în onoarea culorii roşu. De la picăturile de sânge plasate de multe ori în film parcă cu o pipeta pentru a-i sugera importanţa, până la roşul aprins al mătăsurilor chinezeşti The Banquet este o adevărată încântare vizuală. Din păcate povestea nu e la fel de intensă, nu e la fel de romantică ca cealaltă dar cu toate acestea te atrage prin spectrul larg de efecte vizuale aproape hipnotice.

Plasat pe axa temporală a secolului zece, The Banquet e povestea prinţului Wu Luan, un tânăr moştenitor retras pentru a studia arta dansului după ce tatăl său s-a căsătorit cu aleasa inimii sale. După o moarte ciudată, tronul este revendicat de fratele acestuia care o păstrează alături de el pe împărăteasa Wan. Ca să-şi asigure tronul, noul împărat încearcă să-l asasineze pe Wu Lan, dar acesta scapă ba cu ajutorul împărătesei, ba cu ajutorul unui guvernator de provincie şi porneşte spre răzbunarea mult visată.

Plin de comploturi şi de triunghiuri amoroase, povestea suferă în profunzime şi pare un pic cam lungă. Din fericire aceste minusuri sunt completate de plăcerea vizuală care atinge perfecţiunea, de complexitatea personajului interpretat de Ziyi Zhang, o femeie mânată de dorinţa de putere şi de dragoste, dar care rar arătă răutatea necesară unui astfel de personaj şi de un final cu adevărat grandios

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *