Wrong Turn

Începem azi o nouă rubrică intitulată “creepy friday”, o rubrică cu filme de groază. Astfel în fiecare vineri am să vă propun un film horror sau cel puţin ceva înspăimântător pe ici pe colo.

Wrong Turn
D: Desmond Harrington, Eliza Dushku, Emmanuelle Chriqui
R: Rob Schmidt
Release: 30 Mai 2003
US Box Office:$15,2
Durată: 1 h 24 min.
Gen:Horror

Prin lipsa de originalitate filmele horror americane au devenit producţii de duzină, producţii care rar mai impresionează şi alt public decât fanii genului. Wrong Turn, cu un succes bun la public, face parte din punctul meu de vedere din categoria filmelor horror previzibile. Spun previzibile pentru că şi în această producţie câteva elemente definitorii sunt observabile cu uşurinţă.

În primul rând criminalii sunt nişte ţărănoi, dar nu orice simpli ţărănoi pus pe ucis şi violat (ca în Deliverance) ci nişte creaturi cu mutaţii genetice datorate împerecherii incestuale. În afară de înfăţişarea deformată, creaturile au primit şi cadouri în urma incesturilor, aşa că au o forţă ieşită din comun, nu sunt receptibili la durere de intensitate medie şi au câteva probleme grave la mansardă.

Acum că am definit criminalii – personajele negative, trebuie să vorbim despre victime sau personajele pozitive. Ei bine şi în acest film personajele principale sunt o adunătură de tineri ieşiţi în mijlocul naturii să se simtă bine. Din păcate pentru ei lucrurile merg prost când se rătăcesc în pădurea muntenilor, iar primii care mor sunt ca de obicei cu cuplu dornic de sex şi de oţigară interzisă. Panica se instalează rapid printre cei vii şi replicile devenite deja clişee nu te surprind cu nimic.

Jocul de-a şoarecele şi pisica, de-a psihopatul şi victimele sale neajutorate în mijlocul pustiului nu ţine mult. Finalul aduce o confruntare directă (după ce un  poliţist/şerif e ucis) între ultimii supravieţuitori şi creaturile hidoase, dar surprinzător finalul nu e 100% clişeic.

Despre interpretare reuşită nu poate fi vorba, dar nu pot să nu remarc prezenţa Desmond Harrington, cunoscut mai târziu pentru rolul din Dexter.

Wrong Turn a fost horror cu succes la public larg dar dezamăgitor pentru critici. Dacă ar fi să-l comparăm cu Tucker and Dale vs Evil, Wrong Turn ar pierde fără apel, dar fără acest îndreptat, Wrong Turn este un horror decent, un horror mai ales pentru iubitorii acestui gen.

Notă:5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
6 Comments
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *