Wristcutters: a love story

215px-WristcuttersWristcutters: a love story
D: Patrick Fugit, Shea Whigham, Shannyn Sossamon, Tom Waits
R: Goran Dukic
Theatrical Release:Oct 19, 2007
Box Office: $231,512
Durată: 1 h 31 min
Gen: dramă/fantasyCu toţi ne-am întrebat cel puţin o dată în viaţă ce se va întâmpla după moarte. Unde vom ajunge, în rai, în iad, ne vom reîncarna sau pur şi simplu o să ne pierdem în neant fără nici o urmă. Wristcutters, povestea unor sinucigaşi, nu este un film care să ne prezinte raiul minunat colorat sau iadul prin de flăcări şi de demoni, este un film care răspunde extrem de sec dar realist la întrebarea ce pedeapsă merită cei care se sinucid pentru că s-au săturat de lumea în care trăiesc? Variantele sunt multe şi garantat şi vouă v-au trecut cel puţin câteva prin minte dar probabil nu v-aţi gândi la răspunsul pe care Zia, persoanjul principal ni-l oferă – să trăişti într-un loc la fel ca cel de pe pământ dar unde totul este un pic mai rău, mai deprimat, mai lipsit de zâmbete şi de culoare.

Wristcutters este după cum v-aţi dat seama din titlu povestea unor sinucigaşi care ajung după cum am spus şi mai sus într-o lume la fel ca aceea de pe pământ dar unde totul este mai rău. Aici toţi locuitori sunt sinucigaşi iar sentimentul de deprimare, monotonia şi lipsa speranţei îi transformă pe toţi în persoane mai şterse decât cele care au fost când trăiau. Locul este atât de şters încât nimeni nu mai încearcă să se sinucidă de frică că ar putea ajunge într-un loc mult mai rău. În acest infern fără flăcări, Zia un tânăr care şi-a tăiat venele probabil ( regizorul prezintă pe scurt acel de ce pentru fiecare sinucigaş mai puţin pentru Zia ) datorită faptului că cei din jur nu-l înţelegeau se împrieteneşte cu Eugene. Cei doi pornesc în scurt timp într-o călătorie prin acest tărâm pentru ca Zia să-şi găsescă iubta care şi aceasta s-a sinucis la scurt timp după el. Pe drum cei doi o întâlnesc pe Mikal, o tînără care susţine că a ajuns din greşeală aici şi care îi caută pe cei care conduc acest loc. După un popas într-un loc unde se produc mici miracole, Mikal ajunge la cei care conduc acest loc iar Zia primeşte din partea unui prieten un cadou neaşteptat.

Wristcutters este un film foarte bun care tratează un subiect sensibil ca sinuciderea şi consecinţele pe care acest gest le atrage după sine mai degrabă ironic deoarece după cum spune şi Zia pedeapsa pe care o primeşti este cam acelaşi lucru de care ai fugit doar un pic mai rău. Cu o coloană sonoră extraordinară, Wristcutters este mai degrabă o lecţie de viaţă şi o pildă pentru cei care cred că nimic din lumea aceasta nu merită apreciat pentru simplitate şi frumuseţe.

Notă: 9,5/10

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *