Wrath of the titans

Wrath of the titans
D: Sam Worthington, Liam Neeson
R: Jonathan Liebesman
Release: 30 Martie 2012
US Box Office: $ 83,4 M
Durată: 1h 39min.
Gen: Acţiune, Fantezie, Science fiction

Through hell and back. A mythological journey with Perseus and Andromeda.

După ce-a ucis Krakenul, după ce-a distrus miturile Greciei antice cu un film comercial, cei de la Warner Bros au apelat la un nou regizor, Jonathan Liebesman (Battle: Los Angeles) pentru a continua o poveste cu zei, semizei şi o mulţime de monştri. Dacă în prima parte efectele vizuale au fost destul de slabe, scenele de luptă realizate ca pentru nişte jocuri video, Wrath of the titans vine cu nişte îmbunăţiri. Din păcate aceste îmbunătăţiri se opresc la capitolul efecte şi tehnică de luptă, pentru că povestea e din nou subţire, personajele destul de prost conturate şi zeii sunt mult mai umani decât ar fi trebuit. Mai rău e că cei responsabili cu distribuţia au dat-o rău de tot în bară când au decis să aleagă un actor cu un puternic accent franţuzesc în rolul lui Ares. Dar ce să-i faci asta-i globalizarea şi o poveste despre miturile Greciei antice e regizată de un american, se vorbeşte în enegleză şi unii zei au accent franţuzesc.

Să revenim totuşi la firul epic, la distribuţie şi la punctele bune ale acestui film. Povestea continuă la câţiva ani de la finalul celeilalte. Perseu, interpretat tot de acelaşi Sam Worrington e un simplu muritor, un pescar văduv cu un fiu de vreo 12 ani. Liniştea îi este perturbată de Zeus care-l anunţă că zidurile Tartarului se prăbuşesc şi că în scurt timp zeităţile Olimpului vor pieri. Oamenii le-au întors spatele şi Hades împreună cu Ares pun la cale eliberarea lui Cronos. La scurt timp după vizita lui Zeus, satul lui Perseu este atacat de nişte creaturi scăpate din Infern, aşă că fiul lui Zeus porneşte la drum. Între timp cei doi malefici scapă de Poseidon şi îl capturează pe Zeus în lumea întunecată din Infern. Până la acest moment nu se observă nici o îmbunătăţire, creaturile arată destul de rău, povestea e şubredă şi Sam Worrington joacă apatic şi fără vână. După ce gaşca se adună (mai vine Andromeda şi încă un semizeu rărăcitor, fiu a lui Poseidon) filmul devine mai interesant. Mai primeşte o doză e umor, nişte ciclopi şi încă un zeu, Hefaistos (nu aşa de urât ca descrierile mitologice) rătăcit undeva pe Pământ. Acţiunea dă în clocot când încep luptele cu Ares, când se coboară în Infern şi mai ales când Cronos îşi face apariţia.

Aici sunt momentele bune ale filmului, pentru că după două părţi avem parte de 5 minute în care Ralph Finnes şi Liam Neeson sunt în centrul atenţiei. Efectele speciale sunt reuşite, focul şi cenuşa reuşind destul de bine să-ţi distragă atenţia de un plot destul de subţire.

Despre interpretare nu am să vorbesc multe. Ralph Finnes şi Liam Neeson au roluri mici şi nu apucă să strălucească cu adevărat, dar prezenţa lor e mult mai bună decât în prima parte. Sam Worrington e la fel de sec ca în 2010 şi nu te încântă cu nimic. CGI-ul afost îmbunătăţit şi acest lucru se vede pentru că focul, fumul şi cenuşa din care este creat Cronos îţi captează cu uşurinţă atenţia. În rest şi la acest capitol mai sunt scăpări, unele creaturi arărând destul de rău.

Wrath of the titans e un film cu unele îmbunătăţiri faţă de precedentul şi acest lucru se observă. Vizionarea nu mai e atât de plictisitoare şi enervantă şi la final poţi să zici că nu ţi-ai pierdut vremea chiar degeabă. Totuşi per ansamblu avem parte de un film slab, un film plat cu multe greşeli şi din fericire, datorită încasărilor (reduse la jumătate faţă de filmul din 2010), nu vom avea parte şi de o continuare.

Notă:6,5/10

Trailer Wrath of the titans

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *