Wonderful days / Blue Sky

Wonderful Days/Blue Sky
D: Hye-jin Yu, Ji-tae Yu
R: Moon-Sang Kim , Sunmin Park
Release: 31 Decembrie 2004
Durată: 1 h 31 min.
Gen: Animaţie

Va surprind saptămâna aceasta cu un anime  care se desfăşoară într-un viitor îndepărtat dar foarte posibil (cel puţin la nivelul ideii de bază). De la primele cadre se observă o atenţie deosebită acordată detaliilor precum şi tehnica excelentă prin care acest anime a prins viaţă. Cerul, clădirile, motocicletele sunt atât de realistice încât eşti tentat să crezi că pentru film s-au folosit cadre reale. Cadre reale cu un cer roşiatic, deseori întunecat ca şi cum o furtună de vară se apropie,  sau tocmai are loc una undeva nu foarte departe de locul unde te afli. Cadre cu o motocicletă a viitorului prezentată la un salon auto care te lasă cu gura casăcat când vine vorba de prototipuri. Acest plus vizual contează foarte mult pentru că povestea nu e specială, nu e foarte impresionantă cum te aştepţi deobicei de la anime-urile japoneze. Chiar şi aşa filmul nu e rău, iar ca şi science fiction are un plus faţă de multe altele care vorbesc de un viitor sumbru.

Povestea din viitor ne sugerează declinul civilizaţiei (din cauza războielor şi a poluării) pe care cu toţii o ştim şi apariţia uneia noi, în care cei mai superiori oamnei locuiesc în Ecoban. Din păcate Ecoban e un oraş care trăişte din poluare şi tocmai de aceea soarele şi cerul albastru este doar un vis pentru locuitori. Mai mult decât atât, muncitorii care fac parte din clasa Marr sunt priviţi ca nişte sclavi. Revoluţia este inevitabilă, iar confilictele şi actele de subminare a oraşului sunt destul de emoţionante.

Wonderful days e un science fiction excelent, e un film emoţionant despre defectele umanităţii care îţi poate fi pe plac chiar dacă nu eşti fan înfocat al anime-urilor. Efectele vizuale sunt excelente iar peste acestea o poveste draguţă, plus o coloană sonoră plăcută pentru simţul aditiv mă face să cred că cei care o să acorde sanşă acestui film nu o să regrete.

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *