Wicker Park

Wicker Park

D: Josh Hartnett, Diane Kruger, Rose Byrne
R: Paul McGuigan
In Theaters: 3 Sept, 2004
US Box Office :$12,8 M
Durată: 1 hr. 54 min.
Gen: Dramă, Romance

În Wicker Park facem cunoştinţă cu Matthew, un tânăr cu o carieră aflată în plină evoluţie, dar care încă nu şi-a revenit pe plan personal după ce fosta iubită, Lisa l-a părăsit fără nicio explicaţie acum doi ani. Aflat la un punct de turnură şi obsedat încă de dragostea trecutului, Matthew se trezeşte prins într-un joc al proprii obsesii. Convins că a observat-o într-un restaurant, acesta renunţă la o călătorie de afaceri şi urmăreşte o serie de indicii pentru a ajunge la un apartament care aparent este al Lisei. Din păcate pentru el, când uşa apartamentului se deschide, o altă femeie îşi face apariţia. Mintea lui Matthew este tulburată şi mai tare deoarece această femeie are aparent acelaşi nume şi cam aceleaşi tabieturi ca şi fosta iubită. Prins în acest obsesie, Matthew se consultă cu un vechi amic, Luke care are şi el probleme cu actuala iubită (această are un comportament ciudat pentru că oscilează mereu între respingere şi iubire) dar nu renunţă nicio secundă la ideea regăsiri iubitei pe care a pierdut-o fără nicio explicaţie.

Filmul devine interesant şi captivant când privitorul află că femeia pe care Matthew a descoperit-o într-un apartament este de fapt o tânără obsedată de el, care face un joc la mai multe capete. Pe de-o parte ea este Alex o actriţă fără talent care are o relaţie eşuată cu Luke, care devine prietena Lisei căreia îi face mereu servicii (împotriva ei). Ca totul să fie perfect ea interpretează şi o femeie elegantă pe nume Lisa care încearcă să-l seducă pe Matthew.

Chiar dacă scenariul poate părea complicat filmul (prezentul se amestecă cu trecutul prin flashbackuri iar personajele au mai multe feţe) îţi captează atenţia mai ales prin conexiunile puternice pe care personajele de crează. Captivant, romantic (relaţia dintre Lisa şi Matthew pare foarte reală şi plină de sentimente) şi misterios, Wicker Park e un film bunicel în care locaţiile de desfăşurare a acţiunii contează mult pentru că au impact asupra personajelor. Privitorul este prins rapid în intriga complicată a filmului iar modul inteligent în care regizorul a adaptat această poveste simplă te face să crezi că Hitchcock încă mai influenţează pe cineva chiar şi în ziua de azi.

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
6 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *