West Side Story

West Side Story
D: Natalie Wood, Richard Beymer, Russ Tamblyn
R: Jerome Robbins , Robert Wise
Theatrical Release: Oct 18, 1961
Durată: 2 h 31 min.
Gen:Dramă, Musical

Poposim din nou la clasice, dar de data aceasta am ales unul dintre cele mai cunoscute musical-uri din istoria Hollywoodului. Cu o distribuţie fără prea multe nume mari, (excepţie făcând doar Natalie Wood) dar care te impresioneză prin talentul de dansatori, West Side Story este o poveste modernă de dragoste care se aseamănă pe alocuri cu povestea lui Romeo şi a Julietei.

Prim planul filmului este ţinut de rivalitate dintre două găşti de cartier, The Jets (băieţi săraci dintr-un cartier rău famat care găsesc refugiu pe terenurile de joacă) şi The Sharks (formată din puertoricani) care căută mereu motiv să-şi dispute supremaţia în jonă. După un bal la care talentele de dansatori nu are cum să nu te impresioneze, Maria sora lui Bernardo, liderul „rechinilor” se îndrăgosteşte de un băiat simplu, Tony care are a făcut parte din gaşca rivală. Cu toate interdicţiile, cei doi trăiesc o frumoasă poveste de dragoste până când cele două găşti revale decid să se confrunte. Încercând să împiedice confruntarea, Tony cade prins la mişloc şi într-un moment de furie îl ucide pe Bernardo. Situaţia devine tensionată, dar cei doi îndrăgostiţi încearcă să se despreindă de toate acestea.

West Side Story nu este doar un musical cu o poveste dramatică de dragoste, este şi un film care vorbeşte despre problemele sociale, despre sărăcie şi rasism în ritm de dans. Cu o coloană sonoră mai mult decât încântătore care a rămas în memoria multor pasionaţi de muzică până azi, West Side Story şi-a dovedit valoarea la premiile oscar unde a câştigat zece statuete. Un film ritmat care se potriveşte oricăror timpuri.

Notă:8,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Tags:
2 Comments
  1. m@ri@n
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *