Wayward Pines

recenzii filme si serialeWayward Pines ciudat și întunecat sau un fel de Truman Show combinat cu Twin Peaks și The Village

Wayward Pines e o miniserie interesantă produsă de M.Night Shyamalan care în urmă cu câțiva ani buni impresiona cu The Village. Între timp Shyamalan a devenit un anonim, un regizor/producător care nu-și mai găsește inspirația. Cu Wayward Pines Shyamalan încearcă să revină în prim plan și aproape că îi reușește după un episod pilot regizat excelent.

Privit de la distanță, Wayward Pines pare doar un alt serial care încearcă să reușească pe o piață supra aglomerată. Are niște atu-uri care ar trebui să funcționeze ca plase de siguranță – distribuție cu nume destul de importante pe la Hollywood – Matt Dillon, Melissa Leo, Terence Howard, producător cunoscut și un episod pilot ciudat, nebun, care ridică multe întrebări și te face să vrei mai mult, dar și un subiect pe placul unui public devorator de tot ce înseamnă ciudat, misterios, apocaliptic.

wayward-pines-episode-3-main

Punctele forte ale acestui serial sunt atmosfera, misterul, nebunia personajelor. Totul pare un experiment, o casă de nebuni mai mare, în care trecutul te pedepsește când vorbești despre el, iar încercarea de a evada te transformă într-o victimă a execuțiilor publice. Totul se face cu zâmbetul pe buze, fiecare individ fiind un fel de marionetă controlată prin intermediul unor reguli stricte și al camerelor de supraveghere prezente peste tot.

Misterul și nebunia merg mână în mână până pe la jumătatea serialului, dar chiar și după ce multe enigme sunt elucidate, Wayward Pines rămâne decent și nu prea îți dă motive să-l abandonezi.

wayward

Pe lângă Matt Dillon, care joacă rolul unui agent CIA ajuns în acest oraș misterios în urma unui accident, din distribuție mai face parte Melissa Leo, actrița interpretând un personaj de-a dreptul fabulos (o asistentă care, la început îți aduce aminte de Nurse Ratched).

Wayward Pines te atrage prin mister, prin distribuție și, de ce nu, prin faptul că nu are nicio șansă să devină un serial de duzină cu zeci de episoade de umplutură. E un serial de 10 episoade din care mai mult de jumătate merită nota 9.

Sfatul meu e să-i oferiți o șansă acestui serial pentru că s-ar putea să vă surprindă plăcut.

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Wayward Pines, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *