Vanishing on 7th street

Vanishing on 7th street
D: Hayden Christensen, Thandie Newton, John Leguizamo
R: Brad Anderson
Release: 18 Februarie 2011
US Box Office: $ 2.9 M
Durată: 1 h 33 min.
Gen: Horror

Vanishing on 7th street se anunţa drept primul thriller/horror reuşit al începutului de an. Adevărul nu e departe de această frază, dar nici foarte aproape pentru că filmul deşi prezintă o perspectivă nouă despre o lume apocaliptică, are şi câteva minusuri peste care unii dintre cinefili vor trece cu greu (previzibilitate, lipsa unor efecte speciale, personaje destul de slab conturate). Povestea este învăluită încă de la început într-un mister bun, fără prea multe detalii şi fără prea multe personaje. Efectele vizuale nu sunt deosebite, dar atmosfera e suficient de liniştită ca să creeze acel sentiment de thriller apocaliptic pe care fanii science fiction-ului o adoră cu desăvârşire.

Fără explicaţii şi fără avertismente, după o pană de curent care a cuprins întreg oraşul, majoritatea oamenilor dispar răpiţi parcă de întuneric. În urma lor nu rămân decât hainele şi o amintire despre cel ce le-a îmbrăcat cândva. După momentul zero facem cunoştinţă cu patru personaje, Luke, Paul, James şi Rosemary, care încercă să se ferească de întunericul răpitor, de umbrele care acţionează ca o forţă ispititoare. Explicaţii şi teorii despre ceea ce se întâmplă nu prea există, dar personajele ne plimbă puţin prin pedeapsa lui Dumnezeu sau prin reapariţia unui fenomen care a determinat dispariţia primilor locuitori ai unei colonii engleze. Pe lângă umbrele care „iau” oameni, alte fenomene ciudate sunt observabile. Bateriile ţin foarte puţin, soarele răsare tot mai târziu şi apune mai repede, iar întunericul începe să se folosească de voci cunoscute pentru a atrage din lumină singurii supravieţuitori.

Vanishing on 7th street nu e un film rău ţinând cont de numărul mare de filme care tratează apocalipsa. Totuşi, faptul că realizezi în ce direcţie se îndreaptă filmul cam după 20 de minute e un pic enervant şi te poate determina să renunţi mai ales dacă producţia nu a reuşit să-ţi stârnească interesul de la început. În schimb dacă filmul te-a cucerit din primele minute o să fii atras şi mai mult de acest aer misterios, de această lipsă de explicaţii precum şi de frumuseţea unui oraş părăsit din care singurii supravieţuitori pleacă spre răsărit ca doi exploratori în căutare de speranţă.

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *