Upside down

Upside-Down-PosterUpside down

D: Kirsten Dunst , Jim Sturgess , Timothy Spall
R:
Durata: 1h 47 min
Gen: science fiction

Upside down e doar o minunăţie vizuală pentru că în rest nu vine cu nimic nou. Povestea e aproape la fel ca cea din Gattaca sau cea din In Time numai că de data aceasta contrastul dintre cele două lumi e un pic mai ciudat. Există nişte legi ale fizicii care separă cele două lumi. Oamenii dintr-o lume nu pot pătrunde în cealaltă fără antimatrie şi nici când acest lucru se realizează, şederea nu e de durată. Antimateria se încălzeşte, se aprinde şi tot planul de infiltrare se duce pe apa sâmbetei. Mai rău e faptul că una din cele două lumi o asupreşte pe cealaltă. Relaţia imperiu-colonie se stabileşte uşor, un concern uriaş fiind cel care are grijă ca resursele lumii de jos să ajungă la cea de sus, mai bogată, mai frumoasă, mai civilizată.

În tot acest haos se naşte o poveste de dragoste între un băieţel din lumea de jos şi o fată de sus. Cei doi se întâlnesc pe cele mai înalte culmi ale până când cineva îi observă. Dragostea adolescentină este oprită pentru moment, povestea avansând în timp fără ca ceva important să se petreacă. Nu există nicio revoluţie, nu începe nici un conflict între cele două lumi. Cei de jos continuă să trăiască în frig şi sărăcie, iar cei de sus se bucură în continuare liniştiţi de lux şi de resursele lumii de jos. Nu există compromisuri, nimeni din lumea de jos nu se mută în lumea de sus. Acum Adam, un bărbat în toată regula îşi petrece timpul încercâmd să obţină o cremă capabilă să reîntinerească ţesuturile afectate de trecerea timpului. Ideile sale îl ajută să obţină un birou în cadrul companiei care exploatează resursele lumii de jos, însă pentru Adam nu slujba este importantă ci revederea cu Eden.

upside down film

Poveste de dragoste dintre cei doi acapareză tot filmul, Upside down pierzându-şi destul de repede farmecul. Efectele vizuale care te atrag sunt exploate frumos doar la început când cele două lumi comunică, când vedem o ploie inversă şi nişte nori superbi aflaţi la intersecţia dintre lumea de sus şi cea de jos. În rest totul e o poveste de dragoste destul de plictisitoare fără nici măcar un moment cu adevărat intens.

Upside down putea mult mai mult. Putea fi o poveste interesantă dacă pe alocuri regizorul argentinean Juan Solanas renunţa la elementele de telenovelă şi introducea un pic de sf. şi acţiunea. Interpretarea oferită de cei doi actori nu e nici ea cine ştie ce. Jim Sturgess pare mai mereu un copil timid în timp ce Kristen Dunst e mai raţională, dar fără nici o strălucire.

Din păcate Upside down a dezamăgit şi sper că încă un film cu acest subiect să nu mai existe.

Notă:5/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments
    • m@ri@n
      | Reply
  1. Tatiana Brad
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *