Unthinkable

Unthinkable
D: Samuel L. Jackson, Carrie-Ann Moss, Michael Sheen
R. Gregor Jordan
Theatrical Release:2010
Durată: 1h 37 min
Gen: Thriller, acţiune
Share

Am vizionat şi acest Unthinkable care ni-l aduce în prim plan pe Samuel L. Jackson în rolul unui torţionar de care şi Ţurcanu ar fi mândru. Nu ştiu ce să zic despre acest film pentru că nu m-a impresionat foarte mult, ba mai mult primele 40 de min mi s-au părut chiar plictisitoare dar nici nu m-a dezamăgit pentru că minutele finale au fost demne de un adevărat thriller. La capitolul aspecte pozitive este de apreciat prestaţia lui Michael Sheen ( Yusuf ) care demonstrează după rolul din Frost/Nixon că este un actor care merită mai multă atenţie şi modul în care tensiunea se acumulează.

Pe scurt filmul ne prezintă povestea unui terorist, Yusuf care înregistrează o casetă în care afirmă că a plasat 3 bombe nucleare în trei oraşe. La scurt timp acesta se lasă prins ca apoi să ajungă pe mâna unor agenţi de la FBI, CIA, armată şi dracu mai ştie de la ce agenţie idioată ( atâtea servicii secrete şi agenţii au americanii aştia încât nici ei nu ştiu cine are autoritatea mai mare şi unde începe şi se sfârşeşte jurisdicţia uneia ). De aici încolo intră în scenă H ( Samuel L. Jackson) care dovedeşte că este un specialist în tortură fizică. Bătut, tăiat, electrocutat, cu unghiile smulse, Yusouf nu cedează iar toţi cei din jurul lui H încep să se îndoiască de acuritatea metodelor sale mai ales că agentul FBI Brody ( Carrie-Ann Moss ) nu este deloc de acord cu ceea ce se întâmplă. Totul se complică când o bombă simplă explodează iar cei din camera de tortură se văd nevoiţi să-i dea frâu liber micuţului monstru torţionar.

Nu cred că Unthinkable s-a vrut a fi un film despre terorişti şi bombe, despre cum un mare agent salvează din nou America, ci mai degrabă o poveste dură care ne prezintă cât de departe sunt dispuşi americanii să meargă atunci când, fără dovezi clare, cineva le ameninţă integritatea. Toţi îşi pierd umanitatea, se transformă în bestii capabile să ucidă femei nevinovate şi copii, pentru a scoate ceva de la un presupus terorist nuclear. Personajul interpretat de Michael Sheen chiar dacă este tipul cel rău, este singurul care nu-şi pierde umanitatea şi demonstrează că nu poartă pică nimănui în momentul când are ocazia de a-şi ucide torţionarul şi criminalul soţiei sale.

Unthinkable este un thriller bun pe care îl recomand tuturor cu specificaţia că filmul are şi un final alternativ care din punctul meu de vedere cam strică tot filmul.

Notă: 8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *