Unstoppable

Unstoppable
D: Denzel Washington, Chris Pine
R: Tony Scott
In Theaters:12 Noimbrie, 2010
US Box Office $77,3 M
Durată: 1 hr. 38 min.
Gen: Thriller

Tony Scott are o nouă jucărie preferată iar aceasta cântăreşte câteva tone, se deplasează pe şine şi este aproape de neoprit. După The Taking of Pelham 123, Scott s-a orientat spre un rail road movie în care nu mai există răufăcători, nimeni nu e un terorist sub acoperire şi nimeni nu e pus pe răzbunare. Cu toate acestea Unstoppable e un thriller intens care te ţine cu sfuletul la gură chiar dacă uneori reacţiile personajelor secundare te fac să te întrebi dacă acestea au fost create doar pentru stupiditatea clişeică.

Toată acţiunea acestui thriller plin de adrenalină se datoreză unei greşeli umane peste care se aşează şi cu un pic de ghinion. Astfel, aceste evenimente au pus în mişcare un tren de marfă încărcat cu substanţe inflamabile care acum goneşte cu o viteză incredibliă spre zone populate. Soluţiile pentru oprirea acestui tren sunt puţine mai ales că deraierea controlată într-o zonă nepopulată nu convine proprietarilor pentru că ar cauza pierderi uriaşe. După câteva manevre nereuşite, pe fir intră Frank (Denzel Washington) un inginer feroviar cu experineţă şi Will, un conductor nexeperimentat aflat la prima sa zi de muncă. După ce se retrag din calea pericolului, Frank îşi dă seama că deţine ideea salvatoare şi porneşte împreună cu Will în direcţia trenului scăpat de sub control pentru a se cupla de acesta. Tensiunea creşte pe măsură ce ideile celorlalţi eşuează iar trenul se îndreaptă spre o deraiere dezastruoasă într-un oraş cu o populaţie numeroasă. Nu am să vă dau mai multe detalii pentru a nu vă strica plăcerea vizionării unui film care se ridică la nivelul aşteptărilor impuse în trecut de muncă lui Tony Scott.

Acum că am vorbit de partea pozitivă a filmului, tensiunea în creştere şi un scenariu oarecum posibil, trebuie să ne legăm şi de părţile mai puţin bune. Interpretarea este destul de slăbuţă, Denzel demonstând încă o dată că se află pe o pantă descendentă. Mai mult se pare că şi Tony Scott, un regizor care l-a preferat mereu se pregăteşte să-l scoată la pensie mai ales că în acest film reflectoarele eroiceşti s-au cam deplasat spre Chris Pine. Nici Rosario Dwason, o actriţă talentată nu ne-a oferit mare lucru, persoanjul ei fiind mai degrabă o fetiţă cu tupeu care vorbeşte de sus cu şefii dar care habar n-are de ce face. Un alt aspect negativ al filmului l-am regăsit în persoanjele secundare – nevasta lui Wiil şi fiicele lui Frank- , care se comportă ca nişte cretine cu bărbaţii din familia lor până când află la ce s-au înhămt aceştia. Credibilitatea şi realismul acestor personaje este aproape zero pentru că acestea privesc la televizor ca la un film cum soţul, respectiv tatăl lor îşi riscă viaţa.

În rest toate bune şi frumoase, multă tensiune câteva accidente spectaculoase şi un final oarecum previzibil. Analizând bunele şi relele acestui film tragem concluzia că filmul merită văzut mai ales dacă ne axăm numai pe acţiune şi pe tensiunea care creşte continuu.

Notă:7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *