Underworld: Awakening

Underworld: Awakening
D: Kate Beckinsale,  Stephen Rea, Michael Ealy
R: Måns Mårlind şi Björn Stein
Release:  20 ianuarie 2012
US Box Office: $ 62,3 M
Durată: 1 h 28 min.
Gen: Acţiune, Science fiction, Horror

Nu cred că am vorbit despre primele trei părţi ale francizei Underworld şi nici nu cred că am să o fac curând. Poate peste ceva timp, când praful istoriei se mai aşează peste prima parte, o să ne reamintim cum filmele cu vampire şi vârcolaci au primit o nouă înfăţişare. Dar până atunci o să ne delectăm cu Awakening, cel mai recent film din franciză. Dacă în 2009 s-a renunţat la Kate Beckinsale şi la oraşele moderne pentru o poveste despre începuturi, Måns Mårlind şi Björn Stein au reapelat la actriţa britanică pentru a revitaliza în format 3D filmele cu vampire şi vârcolaci.

Ca trecutul să stabilească nişte conexiuni cu prezentul, regizorii s-au folosit de vocea lui Kate Beckinsale pentru a ne prezenta un mic rezumat a tot ce s-a întâmplat în ultima parte. Apoi tot cu ajutorul vocii narative şi a unor cadre derulate destul de rapid noua ordine internaţională ne este prezentată. Oamenii au aflat de existenţa vârcolacilor şi a vampirilor, încep să-i vâneze ca pe nişte animale şi să-i ucidă pe toţi. În această luptă Selene şi Michael cad victime şi aventura începe după câţiva ani. Prizonieră într-un laborator, Selene se trezeşte brusc şi evadează. Lumea de afară este diferită, vampirii nu mai umblă liber, iar vârcolacii stau ascunşi. Din fericire confruntările dintre cele trei rase încep rapid şi ca de obicei vârcolacii au un plan bine pus la punct.


Cu Awakening avem parte de efectele speciale reuşite şi de confruntări spectaculoase. Vârcolacii arată bine se mişcă convingător, iar scenele cu Kate Beckinsale sunt punctele de atracţie. Scenariul nu e strălucitor, povestea fiind abandonată în detrimentul acţiunii. Durata filmului e scurtă, vreo 85 de minute, aşa că nu e mult timp pentru pălăvrăgeală şi teorii complicate. Totul se reduce la confruntările dintre vampiri şi vârcolaci, aduse din nou în centrul atenţiei de un plan bine gândit de vârcolaci.

Despre interpretare nu prea are rost să vorbim pentru că luptele acaparează peste 90% din film. Kate Beckinsale are cam acelaşi rol ca în primele două părţi, deşi acolo personajul ei era un pic mai complex. Stephen Rea, cunoscut pentru rolul din V for Vendetta şi Nothing Personal are un rol mic şi nu prea are cu ce să ne impresioneze. Restul sunt doar prezenţe fugite, fără nimic notabil.

Underworld Awakening a fost gândit pentru a atrage fanii spre sălile de cinema şi pentru a-i hipnotiza cu nişte confruntări. Cu introducerea oamenilor povestea a căpătat un nou contur şi a fost gândită în aşa fel încât nimeni să nu fie surprins dacă în 2015 o să vedem o nouă parte.

Notă:6/10
Trailer

Galerie Foto: Underworld Awakening

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *