Uncle Buck

Uncle Buck
D: John Candy, Amy Madigan, Macaulay Culkin
R: John Hughes
Theatrical Release:1989
Durată: 1 h 40 min
Gen: Comedie
Share

Uncle Buck este unul dintre filmele copilăriei pe care îl urmăream cu plăcere de fiecare dată când era la tv. Mă făcea să râd cu gura pâna la urechi dar din păcate efectul s-a cam pierdut în timp. După vreo 10 ani am revăzut filmul dar de data aceasta nu am mai râs aşa de copios. Probabil, vârsta sau memoria încă vie cu anumite scene m-a împiedicat să fac acest lucru dar chiar şi aşa, Uncle Buck a rămas un film care să mă binedispună.

Cu John Candy şi Macaulay Culkin în rolurile principale, filmul ne prezintă un personaj comic, un pierde vară care ajunge să aibă grijă de nepoţii săi după ce fratele şi cumnata sa au plecat din oraş. Adolescenta familiei îi face zile fripte pentru că îşi simte ameninţată independenţa iar cei doi copii mai mici sunt doar curioşi de ce au un unchi care se comportă cam ca şi ei. Modul comic în care Buck abordează orice problemă cu care se întâlneşte îl ajută de multe ori să rezolve cerinţele celor mici. Treptat acesta se apropie de copii şi de fiecare dată când au probleme îi apără indiferent pe cine trebuie să înfrunte. Aventura copiilor alături de Buck îi apropie pe aceştia mai mult de părinţi iar pe Buck îl transformă dintr-un pierde vară iresponsabil într-un bărbat matur dar vesel.

Uncle Buck este o comedie simplă specifică sfârşitului anilor 80. John Candy face un rol rezonabil iar Macaulay Culkin îşi etalează talentul de copil extrem de expresiv şi adorabil pentru prima dată într-un rol comic. Recomand filmul tuturor celor care vor să resimtă atmosfera acelor ani şi celor care doresc să râdă la o comedie simplă.

Notă: 7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *