Twilight: Eclipse

The Twilight Saga – Eclipse
D: Robert Pattinson, Kristen Stewart, Taylor Lautner
R: David Slade
Theatrical Release: Jun 30, 2010
US Box Office: $298.0M
Durată: 2 h 4 min.
Gen: Romance, Fantasy

Am început mă uit la film cu gândul “cum naiba s-a terminat partea a doua?” M-am gândit că o să îmi fie mai greu la început să leg faptele pentru că am presupus că partea a treia o continuă pe cea anterioară. Dar n-a fost aşa. Twilight Eclipse continuă de fapt prima parte a Twilight Saga şi poate că se ridică un pic peste New Moon dar nu impresionează prin nimic. Primele secvenţe ale filmului te fac să crezi că poate Eclipse are mai multe şanse să nu-şi dezamăgească privitorul, dar din păcate nu reuşeşte să-şi menţină acţiunea pe tot parcursul celor 124 de minute.

Regizorul încearcă să împartă firul acţiunii în 3 planuri. În primul plan revine Victoria (pe care v-o amintiţi din prima parte, dornică de a-şi răzbuna iubitul ucis de Edward) care-şi creează o “armată” de vampiri (care de fapt, nu sunt mai mult de 10 ) şi care urmăreşte să o omoare pe Bella. În cel de-al doilea plan apare Bella (care îl iubeşte atât pe slăbănogul şi strălucitorul Edward cât şi pe musculosul Jacob), o adolescentă fără prea multă minte, obsedată de transformarea în vampir, dar deloc convingătoare. În cel de-al treilea plan acţiunea e centrată pe ‘împăcarea’ dintre vampiri şi vârcolaci de dragul Bellei şi pentru siguranţa acesteia. Stupid, ireal, ciudat şi ridicol la un loc. Păi cum, aşa dintr-o dată şi de dragul Bellei, două tabere care se urăsc de moarte şi a căror ură dăinuie de secole decid să lupte împreună?

Eclipse continuă povestea lăsată neterminată de prima parte a Twilight Saga, ca şi cum partea a doua nici nu ar fi existat. Şi dacă în primele două părţi, personajul Edward a fost pus cumva în evidenţă, în cea de-a treia parcă e de decor, cu excepţia unei singure scene de ‘luptă’. Cel pe care s-a mizat că va face ravagii a fost Jacob iar regizorul nu va pierde nicio ocazie să-l filmeze la bustul gol punându-i astfel în evidenţă pătrăţelele. Ce să faci? Filmul trebuie să compenseze prin ceva stupiditatea lui!

După rolul surprinzător pe care l-a făcut Robert Pattinson în Remember Me, mi-a fost greu să-l revăd în partea a treia a The Twilight Saga, în postura de vampir machiat excesiv şi cu nişte lentile de contact îngrozitoare, iar despre restul actorilor nu se mai poate spune nimic.

Lăsând la o parte faptul că a treia parte a Twilight este exagerată, de umplutură şi creată pentru încasări, filmul ar putea primi o bilă albă pentru confruntarea dintre clanul Cullen şi ceilalţi vampiri conduşi de Victoria, dar chiar şi acolo lucrurile sunt exagerate. Matrix e mic copil pe lângă Twilight din acest punct de vedere! La final, nimic din ceea ce ştiaţi deja nu se schimbă.

Un sfat, uitaţi-vă la primele 20 de minute şi apoi la ultimele 5. Şi vă asigur că între ele, nu aţi pierdut absolut nimic. Sau da, fanele lui Taylor Lautner, vor pierde câteva scene în care actorul apare la bustul gol şi în care muşchii lui vor fi mai importanţi pentru regizor decât toată acţiunea filmului. Serios acuma, oare au rămas cei de la recuzită fără cămăşi/tricouri? Că eu altfel nu-mi explic de ce tot apar cei din tabăra vârcolacilor mai mereu dezbrăcaţi…

Notă:5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
11 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *