Trust

Trust
D: Clive Owen, Catherine Keener
R: David Schwimmer
Release: 1 Aprilie 2011
US Box Office:$ 0.1 M
Durată: 1 h 44 min.
Gen: Drama

În spatele unui profil frumos se pot ascunde oameni cu intenţii rele, prădători sexuali gata să profite de tinere adolescente aflate în căutarea unui prieten, unui băiat care să le înţeleagă prin ce trec, care să le ajute să depășească dificultatea adaptării la primul an de liceu. Cu ajutorul unor minciuni construite pentru a câştiga încredere prădătorii sexuali se apropie de posibile victime,  devin  cei mai buni prieteni până când garda este lăsat jos. În acele momente discuţia avansează, se trece la dulcegării şi flirturi de cuplu până când într-o zi viitoarea victima e de acord să-şi întâlnească prietenul virtual. Întâlnirea de vis are loc numai că în loc de tânărul Făt Frumos, un bărbat priceput la vorbe apare. Un pic debusolata, fata inocentă e de acord să continue întâlnirea, dar sub zâmbetele inocente intențiile murdare încep să iasă la suprafaţă. O frază nepotrivită, un cadou prea îndrăzneţ, o cameră de motel şi totul se transformă în ceea ce prădătorul a dorit de la bun început.

Pentru victimă problemele încep să apară după; părinţii află şi o privesc cu alţi ochi, şcoala devine o tortură iar prietenul pe care l-a avut e dispărut. Situaţia devine mai gravă când victima nu se acomodează cu statusul ei şi începe să nutrească sentimente pentru violator. După ce tot adevărul iese la iveală o dramă inimaginabilă cuprinde victima.

Un astfel de scenariu (mult mai bine pus la punct) stă la baza filmului Trust, o producţie obscură care n-a văzut lumina cinematografelor deşi probabil acest lucru ar fi fost necesar. Cu Clive Owen în rolul principal, Trust tratează şi alte probleme decât cea violului, a abuzului sexual. Tratează dramele ce apar după un asemenea eveniment, sentimentele şi gândurile ce iau naştere în mintea tatălui şi în mintea victimei.

Starul acestui film este Clive Owen, un actor ce s-a dedicat în ultima vreme unor filme mai obscure, dar care-i scot în evidenţă talentul. În Trust acesta interpretează foarte convingător capul unei familii fericite până când fiica mijlocie este agresată sexual. După acest eveniment trăirile şi frustrările acestui personaj sunt excelente şi te duc cu gândul la ce ai simţi tu dacă ai fi în locul lui.

Trust e un film dur, o dramă despre trăirile unei familii care a trecut printr-un eveniment de neimaginat. Pentru dramatismul poveştii, pentru senzaţia de realitate şi pentru interpretarea oferită de Clive Owen, Trust e un film impresionat care trebuie vizionat nu doar de publicul cinefil.

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
6 Comments
  • m@ri@n
   | Reply
    • m@ri@n
     | Reply
  • m@ri@n
   | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *