Trouble with the curve

recenzii filmeTrouble with the curve

D: Clint Eastwood, Amy Adams
R: Robert Lorenz
Gen: Drama
Durată: 1h 50 min

Trouble with the curve marchează revenirea lui Clint Eastwood pe marele ecran după o pauză de vreo patru ani, timp în care a regizat câteva filme bune, dar nimic special. Aș vrea să zic că revenirea la 83 de ani e de bun augur, numai că Trouble with the curve nu are nimic deosebit. E doar un alt film despre sport, mai exact despre baseball care dacă n-a prins la americani n-are cum să prindă la noi europenii habarniști de acest joc. Oricum Trouble with the curve era sortit eșeculu înainte delansare, pentru că după Moneyball de anul trecut era greu de crezut cî un alt film despre baseball poate face măcar aceleași valuri.

Dar să revenim la Trouble with the curve un film acceptabil despre ce înseamnă scoutingul și despre relația tată-fiică. Povestea îl are ca erou principal pe Gus Lobel (Clint Eastwood) un scouter cu o experiență de invidiat. Deși își cam pierde vederea și cheful, Gus rămâne unul dintre cei mai buni scouteri, pentru că este capabil să vadă talent acolo unde statisticile nu pot să-l vadă. E genul de om capbil să recunoscă o viitoare vedetă sau un viitor eșec după câteve minute și câteva lovituri. Treaba lui se face în tribună, treaba lui presupune multe vizionări, multe depalsări și de aceea nu prea are timp de altcvea. Realția cu singura lui fată e destul de rece, deși Mickey (Amy Adams) își iubește tatăl și prețuiește amintirile din copilărie alături de el mai mult ca orice. Când Gus are probleme, când slujba lui este amemințătă de un nou scouter mai tânăr, Mickey își lasă cariera de-o parte și fuge lângă tatăl ei undeva departe de gălăgia orașelor mari. Într-un orășel mic, unde Gus trebuie să decidă dacă o vedetă locală merită să ajungă la unua dintre cele mai mari echipe de baseball. Înainte de a intra în pâine cu acțiunea regizorul Robert Lorenz (care a mai colaborat cu Clint ca producător la mai toate filmele sale) ne prezint câteva cadre cu frumusețea orășelor vizitate. Mici cadre surprinse în drumul spre muncă.

Ca povestea să nu fie numai despre baseball și despre relația tată fiică, Robert îl introduce în poveste și pe Johnny Flanagan (Justin Timberlake) pentru un pic de romantism. Nu e mult, dar suficient cât să convingă și publicul feminin.

Trouble with the Curve

Trouble with the curve nu e un film rău și nu e plictisitor pentru că pe lângă basebabll mai are cele două elemente menționate mai sus. Fără ele ar fi fost plictisitor rău, așă bate spre decență cu plus dacă îți place Clint Eastwood și Amy Adams. Cei doi joacă destul de bine reușind să scoată la liman un film nu tocmai original. Clint e la fel de morocănos ca în Gran Torino și interpretează un personaj cam ca și el. Un veteran care nu se împacă cu vârsta și cu ideea pensionării, în timp ce Amy e încântptoare ca de obicei. Cei doi joacă bine când sunt față în față și când trebuie să discute despre probleme ce le-a răcit relația. De menționat ar mai fi Justin Timberlake însă petru fostul cânterăț nu prea am cuvinte de laudă. De fapt nici de criticat nu prea am ce.

Trouble with the curve e un film tipic american. Știi încotro se îndreaptă, știi ce apropouri bate și chiar dacă e previzibil totuși te uiți. Pentru lucrul acestea Trouble with the curve primește de la noi nota șapte.

Notă:7/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
Trouble with the curve, 7.0 out of 10 based on 1 rating
2 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *