Trespass

Trespass
D: Nicolas Cage, Nicole Kidman, Ben Mendelsohn
R: Joel Schumacher
Release: 14 Octombrie 2011
US Box Office: $16.000
Durată: 1 h 25 min.
Gen: Suspans, Acţiune

Poate totul a început de la Funny Games-ul lui Haneke, dar violenţa inexplicabilă şi fără limite aranjată ca într-o zi de duminică şi ascunsă sub nişte chipuri comune, aparent nevinovate avea nevoie de motivaţie ca să supravieţuiască dincolo de ocean sau în casele unor oameni mai sensibili. Astfel s-a ajuns de la un joc bolnăvicios fără explicaţii şi fără happy end, (nici atunci când o portiţă se iveşte)la un joc hollywoodian în care infractorul pătrunde cu forţa peste victimele sale din palatele de lux frumos aranjate. Motivaţia jocului psihologic, dar mai ales a jocului violent există întotdeauna şi cel mai adesea o regăsim în nevoia de a lua de la cel bogat ceea ce are mai de preţ – banii, bijuteriile. Acelaşi lucru face şi Joel Schumacher în Tresspas, un thriller de acţiune despre o familie ţinută prizonieră de un grup de răufăcătorii.


Motivaţia se regăsește în nevoia răufăcătorilor de a-l goli de bani şi diamante pe Kyle Miller(Nicholas Cage) un antreprenor cu o casa minunată, o soţie frumoasă interpretată de Nicole Kidman şi o fiică adolescentă. Jocul de-a victima şi atacatorul începe bine, dar în scurt timp victima prinde curaj, se ia la harţă(verbal) cu atacatorul deoarece realizează că siguranţa lui şi a familiei este dată de un seif încuiat. Jocul psihologic o ia pe culmi nebănuite, iar ridicolul începe să iasă la suprafaţă. Jefuitorul este la rândul lui o victimă, iar relaţia dintre cele trei părţi implicate au un numitor comun. Conflictul escalează, unii dintre atacatori devin victime, iar despre victimă aflăm lucruri surprinzătoare. Aparenţele au fost înşelătoare si bogăţia s-a dus pe apa sâmbetei odată cu criza financiară.

Deznodământul este tipic, infractorul primeşte ceea ce merită, familia devine din nou fericită. Din tot acest joc, spectatorul rămâne doar cu o  doză de optimist – binele învinge din nou. Interpretarea nu e strălucitoare, fiecare actor păstrându-se în limitele impuse de complexitatea personajelor. Dacă vă plac house heist movies, Trespass e o alegere bunicică, dar lipsită de originalitate. Elementele de noutate lipsesc si pentru cei care cred că Nicolas Cage se va transforma în Bruce Willis, veştile nu sunt deloc bune.

Notă:5.5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
3 Comments
    • m@ri@n
      | Reply
  1. m@ri@n
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *