Tormented

Tormented
D: Alex Pettyfer, April Pearson, Dimitri Leonidas
R: Jon Wright
Release: 22 Mai 2009
Durată: 1 h 31min.
Gen: Horror, Comedie

Tormented e o comedie horror fără prea multe clişee specifice acestui gen, cu o distribuţie formată din actori tineri ce-ţi lasă un gust plăcut pentru că tratează răzbunarea. Pentru că este un horror, Tomented nu are în centru un personaj a cărui familie a fost măcelărită de mafioţi sau alţi infractori, ci un băiat de liceu gras, ce suferă de astm şi care s-a sinucis datorită torturilor fizice şi psihice la care a fost suspus zi de zi de colegii săi de liceu, un grup de idioţi arătoşi, fără pic de bun simţ şi autocontrol. Acest grup batjocoritor descrie perfect o mare parte din generaţia actuală de elevi de liceu. Cu haine bine alese, arătoși şi mereu în haită ca şi câinii, aceşti batjocoritori(ajutaţi acum şi de tehnologie) trăiesc doar pentru a se distra, pentru a lua peste picior pe cei slabi, pe cei timizi sau pe cei care nu sunt la fel de arătoşi ca şi ei. În aceste condiţii experienţa liceului poate fi o tortură pentru cei diferiţi. Din păcate experienţa îi poate transforma în adevărate victime ce nu-şi vor reveni complet niciodată.

În această situaţie s-a aflat şi Darren Mullet, care nu a mai rezistat torturii psihice şi s-a sinucis. Filmul debutează cu înmormântarea lui, la care toţi colegii vorbesc frumos de el şi îl de plâng. Totul este din păcate doar un teatru ieftin, pentru că aproape nimeni nu ştie exact cine a fost şi de ce s-a sinucis Darren. După înmormântare grupul vinovat de batjocoră se conturează mai bine, dar Mullet reîntors din morţi începe să-i terorizeze cu câteva audio emotions destul de comice şi apoi să-i ucidă rând pe rând pe fiecare vinovat. Cu cât povestea avansează, torturile la care a fost suspus Mullet sunt dezvăluite, astfel că spectatorul tinde să ţină, atipic pentru un horror, cu criminalul.

Regizat de Jon Wright, Tormented e un horror britanic cu umor. Povestea nu e originală şi oarecum previzibilă, dar are şi suspans. În tot acest haos un singur personaj se ridică deasupra celorlalţi, Justine (preşedinta liceului), o domnişoară inteligentă şi mai atentă la ce se întâmplă în jur. Deşi este diferită faţă de grupul faimoşilor, Justine nu este batjocorită ca ceilalţi pentru că ştie cât de cât să le facă faţă. Reacţia lui Mullet faţă de Justine asigură suspansul şi misterul necesar pentru acest gen de film, numai că finalul, conceput destul de prost strică farmecul unui horror comedy promiţător.

Răzbunarea lui Mullet e plină de sânge şi de scene violente, dar şi de umor. Fără aceste scene şi fără interpretarea decentă (astfel de roluri i se potrivesc de minune lui Alex Pettyfer), Tormented ar fi fost doar un alt film cu adolescenţi ucişi în chinuri groaznice de un zombie ghost fără mistere şi neinteresant.

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Tormented, 10.0 out of 10 based on 1 rating
2 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *