Top 5 KIDnapping Movies

Nu prea mi-am găsit inspiraţia luna aceasta pentru a vă oferi un top original aşa că am să vă ofer spre sfârşit de an un top dur la care am muncit câteva ore, dar care conţie 5 filme bune. Top 5 KIDnapping movies este un top care vă propune cele mai bune 5 filme cu şi despre răpiri de copii. Poate că alegerile nu sunt perfecte, dar la momentul creaţiei doar acestea au rămas pe masă.

5. Ransom
În regia lui Ron Howard, Ransom ne prezintă povestea răpirii unui băieţel care are o familie extrem de bogată. Pentru că răpitorul nu este un cretin fără neuroni, tatăl băiatului (Mel Gibson) se ia indirect la trâtntă cu el oferind public banii pentru răscumpărare drept recompesă. Filmul este plin de tensiune, iar distribuţia care îi conţine pe Mel Gibson, Rene Russo şi Gary Sinise se prezintă foarte bine.

4. Man on Fire
Man on fire ne prezintă povestea unui fost asasin care datorită unor probleme ajunge să fie bodygurad pentru o familie bogată din Mexico City. Lucrurile devin cu adevărat agitate când Creasy intrepretat binişor Denzel Washington se decide să-i ucidă pe toţi cei care au contribuit la răpirea fetiţei de care trebuia să aibă grijă. Filmul este o adevărată doză concentrată de acţiune explozivă care va fi pe placul tuturor celor care iubesc filmele în care cei răi sunt călcaţi în picoare fără milă.

3. A Perfect World
C. Eastwood ne prezintă povestea unei altfel de răpiri. Aici relaţia dintre răpitor şi victimă se transformă în prietenie pentru că fiecare din personaje primeşte cu această ocazie ceea ce îi lipsea. Răpitorul interpetat de Kevin Costner primeşte o doză de bunătate şi inocenţă, iar victima sa un copil de maxim 10 ani, primeşte libertatea de a face tot ceea ce o mamă obsedată de religie nu i-a permis. Un film absolut minunat.

2. Gone Baby Gone

Regizat de  talentatul Ben Affleck, Gone Baby Gone este o poveste dură despre soarta unei fetiţe care a fost răpită când mama ei era prea drogată să poată realiza ce se petrece. Regia este excelentă, interpretarea la fel  iar peste toate acestea filmul mai are şi o doză de moralitate care poate în condiţiile date nu ar fi fost necesară. Despre acest film am mai vorbit într-o recenzie mai veche. Detalii şi opinii găsiţi aici.

1. Changeling

Adesea e foarte greu să te decizi la locul pe care îl ocupă un film atunci când realizezi un top. Changeling poate fi pentru unii un film prea lung şi poate prea tras de păr, dar cu toate acestea calitatea de dramă nu poate fi contestată. Nu ai cum să nu fi impresionat când vezi o mamă disperată care îşi caută copilul şi care primeşte din partea poliţiei un altul doar ca aceştia să arate capabili în ochii presei. Mai mult când aceasta reclamă acest lucru, minunaţii oameni ai legii o bagă la nebuni pentru o mică terapie cu electroşocuri. Filmul lui Eastwood este cu adevărat cutremurător mai ales când vine vorba de ferocitatea răpitorului şi de dramele copiilor răpiţi. Pentru regie, pentru interpretare, pentru dramatism, pentru ferocitatea răpitorului şi realismul poveştii, Changeling merită fără îndoială locul întâi în acest top.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *