Top 10 Super Heroes

10. Captain America

Captain America este unul dintre supereroii cei mai apreciaţi când vine vorba de benzi desenate. Deşi încă nu s-a lansat filmul (22 iulie 2011) personajul de benzi desenate creat în 1941 a mai fost ecranizat odată în 1990 dar fără succes. Noul film, Captain America: The First Avenger sunt sigur că va atrage milioane de fani în sălile de cinema.

9. Daredevil

Daredevil ecranizat în 2003 cu Ben Affleck în rolul principal prezintă povestea lui Matt Murdock, care după ce este orbit de o substanţă radioactivă capătă simţuri supraomeneşti şi începe să se lupte cu criminalitatea. Din păcate, supereroul creat de Marvell în 1964 nu s-a bucurat de un succes cinematografic extraordinar.

8. Hulk
Hulk este acel monstruleţ verde de care toată lumea se teme. Personajul a fost creat în 1962 şi a devenit celebru după ce la finalul anilor 70 a devenit serial de televiziune pentru mai bine de 4 ani. După anul 2000 Hulk, celebrul cercetător care dacă se enervează devine de neoprit a beneficiat de 2 ecranizări, una cu Eric Banna în rolul principal şi alta cu Edward Norton. Amândouă au fost destul de bunicele dar din păcate fanii supereroului au fost cam dezamăgiţi.

7. Hellboy
Hellboy este un demon de temut adus pe pământ de ocultiştii nazişti pentru a schimba soarta războiului. Din fericire, micul demon este descoperit de trupele aliate şi este crescut alături de alte creaturi ciudate într-un spirit al binelui, astfel că o creatură cu un nume predestinat spre rău devin un supererou îndrăgostit care salvează planeta de tot felul de creaturi ieşite din iad. Filmul lansat în 2004 a avut cîteva aprecieri bune astfel că în 2008, Hellboy a primit şi o continuare care din păcate nu a fost la fel de reuşită.

6. Watchmen
Nu auzisem foate multe despre aceşti eroi care ne veghează până anul trecut când ecranizarea benzilor desenate au făcut furori în cinematografe. Filmul spune povestea unui univers paralel din ani 80 unde supereroii s-au retras dar ameninţarea unui nou conflict îi determină pe câţiva dintre ei să se reapuce de treabă. Watchmen a fost apreciat de critici pentru abordarea originală şi datorită faptului că filmul a avut acel ceva care l-a plasat deasupra filmelor cu supereroi apărute până atunci.

5. Wolverine and the X-men
The X-men au fost cunoscuţi în primul rând datorită benzilor desenate precum şi a serilor animate care au fost vizonate ani de-a rândul de milioane de fani. După acest succes, Hollywood-ul s-a decis să ecranizeze povestea acestor mutanţi cu superputeri care fac o echipă pentru a opri conflictul dintre oameni şi mutanţi. Povestea echipei x-men a beneficiat de 3 ecranizări precum şi de un spin off care prezintă povestea celui mai cunoscut dintre ei, Wolverine.

4. Iron man
Când l-au distribuit pe Robert Downey Jr. pentru rolul lui Tony Stark un playboy extrem de inteligent care devine Iron Man, cei de la Marvell au dat lovitura. Rolul i se potriveşte ca o mănuşă şi probabil tocmai de aceea Iron Man a reprezentat un uriaş succes în box office. Povestea supereroului o cam ştie toată lumea mai ales că cele două filme sunt destul de noi.

3.Spiderman
Spiderman a intrat în atenţia publicului după ce Tobey Maguire a îmbrăcat costumul roş-albastru pentru prima dată în 2002. Mereu prins între lupte cu tot felul creaţii involuntare, Spiderman este pus de multe ori să aleagă între viaţa sa de simplu om sau cea de supererou. L-am clasat pe Spiderman pe locul trei în primul rând datorită desenelor animate din 1994 care au creat un super erou extrem de complex.

2. Superman
Superman este considerat cel mai influent şi popular supererou apărut în cadrul benzilor desenate. Personajul a fost creat în 1932 şi a fost adus la viaţă pe marile ecrane de regretatul Christopher Reevs care a apărut în primele patru filme. Eroul de oţel venit de pe planeta Kripton care salvează lumea de planurile malefice ale lui Lex Luthor, a rămas viu în memoria tuturor datorită superputerilor sale.

1. Batman
Batman este eroul cu cele mai multe ecranizări. Chiar dacă majoritatea au dezamăgit, totul s-a schimbat radical când acest brand a intrat pe mâinele lui C. Nolan, care l-a transformat în ceva mai mult decât un supererou cu muşchi. L-am clasat pe locul înâi în acest top datorită faptului că Batman este un simplu om care datorită antrenamentului şi ingeniozităţii a devenit un simbol de temut în lumea criminală.

Share

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments
  1. dani
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *