Top 10 movie themes

A trecut ceva timp de când nu am mai publicat un top aşa că pentru luna aceasta m-am gandit să realizez un top al celor mai bune theme muzicale din filme (create special pentru film).


10. The Dark Knight

Realizat de maestrul C. Nolan, The Dark Knight nu a surpins doar prin ritmul acţiunii, profunzime şi un rol excepţional făcut de regretatul Heath Ledger, ci şi printr-o coloană sonoră antrenantă (creată de Hans Zimmer).

9. The Matrix
The Matrix a impresionat o lume întreaga prin efectele speciale şi prin subiectul tratat. Puţini sunt cei care îşi mai amintesc tema muzicală a acestui film.

8. Pirates of the Caribbean
Piraţii din Caraibe a devenit rapid un succes de box office mai ales datorită prestaţiei oferită de J. Depp. Filmul în sine este excelent iar tema muzicală surprinde perfect atmosfera filmului şi ritmul acţiunii.

7. The Last Samurai
Un film despre onoare, despre curaj şi demnitate. O coloană sonoră excelentă semnată de Hans Zimmer.

6. Braveheart
Breaveheart rămâne şi azi unul dintre cele mai bune filme istorice făcute vreodată. Muzica creată pentru acest film care a câştigat 5 premii Oscar (unul pentru sound effects editing) este cu adevărat încântătoare.

5. Gladiator
Câştigător a 5 premii Oscar, Galadiator va râmăne unul dintre cele mai bune filme făcute vreodată.

4. Requiem for a dream
Nu cred că trebuie să mai vorbesc despre acest film. Coloana sonoră este semnată de Clint Mansell, un adevărat geniu al acestui tip de muzică. O “melodie” care a fost folosită de cel puţin 3 televiziuni când vine vorba de a se promova.

3. This is England
Sunt sigur că foarte puţină lume a auzit de acest film minunat aşa că până la o recenzie mai detaliată vă las cu un fragment din tema muzicală.

2. The Assasination of Jesse James by the coward Robert Ford
Un film care i-a plictisit pe mulţi dar care pentru mine a însemnat descoperirea unui actor – Casey Affleck şi o nouă direcţie luată de genul western. Tema muzicală este extrem de melancolică şi este semantă de Nick Cave şi Warren Ellis.

1. The Fountain
Chiar dacă nu este apreciat la adevărata sa valoare, The Fountain este un film extrem de filosfic despre esenţa vieţii, despre nemurie şi reîncarnare. Muzica creată de Clint Mansell te va atrage prin profunzime şi ritm. Ascultaţi cele două melodii propuse până la capat.

PS. Ascultaţi orice coloană sonoră semnată de Clint Mansell, Hans Zimmer, Ennio Morricone şi Angelo Badalamenti.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Top 10 movie themes, 10.0 out of 10 based on 1 rating
14 Comments
  1. moviex
    | Reply
  2. Pavel
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *