Top 10: Filme independente

 indie filmsO scurta istorie a filmului independent


Care este diferenta dintre filmele independente si filmele de la Hollywood? Mai exact, unde se trage linia intre ele si care sunt circumstantele in care poti crea un film independent? Istoria ne spune ca filmul independent a pornit de la cineastii anilor 1900 care au rezistat “dictaturii” studioului Motion Picture Patents Company (numit si Edison Trust). Thomas Edison, care era actionar majoritar la MPPC, impunea propriile idei realizatorilor de film, astfel reusind sa-i infurie. O buna parte a cineastilor s-au mutat la Hollywood, unde Edison nu-i mai putea atinge. In 1915, Curtea Suprema a decis desfiintarea MPPC si legalizarea filmelor independente.

In prezent, printre cele mai importante studiouri de film independent sunt: ThinkFilm, Miramax Films, Lions Gate Films, DreamWorks, Film4 Productions, Summit Entertainment, The Weinstein Company.

In ultima vreme, filmele independente au inceput sa arate la fel de bine ca si cele cu un buget imens, datorita aparitiei tehnologiei avansate care ajuta la producerea unor filme de o calitate superioara, avand un buget destul de mic. Festivalurile de film au implut intreaga lume cu filme de acest gen, premiindu-le pe cele care intr-adevar merita.

TOP 10 filme independente

Pulp Fiction

Despre Pulp Fiction s-au scris atât de multe încât nu mai are rost să ne pronunţăm şi noi. Pulp Fiction a revoluţionat cinematografia şi pentru acest lucru merită un lco fruntaş în orice top de specialitate

The Cook the Thief His Wife & Her Lover

O să revenim în curând cu o recenzie la acestă capodoperă a cinematografiei britanice.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Despre acest film minunat ma scris mai demult câteava cuvinte.

Reservoir Dogs

My Own Private Idaho

Şi despre filmul lui Van Sant am scris câteva ceva în urmă cu câteva luni

Donnie Darko

Memento

The Blair witch project

Sex, Lies and Videotapes

Happiness

*Top realizat împreună cu Dada Tancof

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
7 Comments
  • m@ri@n
   | Reply
 1. Cristina
  | Reply
 2. Dada Tancof
  | Reply
  • m@ri@n
   | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *