Top 10 filme de animaţie

Top 10 filme de animaţie
Share

10. Cars

Cars este un film de animaţie care i-a încântat şi pe cei mici dar şi pe cei mari. Filmul ne prezintă povestea lui Lightning McQueen, o maşină de curse care ajunge din greşeală într-un mic orăşel. Pentru că are aere de mare vedetă maşinile din oraş au grijă să-l pedepsească punându-l să efectueze muncă în folosul comunităţii. În scurt timp Lightining McQueen va aprecia prietenii şi onestiatea şi va deveni un adevărat campion.

9. Madagascar
Madagascar este o comedie de animaţie care sigur te va face să râzi cum nu ai mai făcut-o de mult. Pe scurt, filmul prezintă povestea lu Alex, Marty, Melman şi Gloria (un leu, o zebră, o girafă şi un hipopotam) patru animale de la zoo care pornesc în căutarea libertăţii. Destinul îi duce în situaţii extrem de comice din care cei patru vor învăţa că prietenia este mai presus decât multe altele. O prezenţă extrem de comică în acest film sunt pinguinii, adevăraţi sociopaţi care nu se dau înlături de la nimic.
8. Toki o kakeru shôjo – The girl who leapt through time
Probabil mulţi nu aţi văzut acest film aşa că am să-l recomand cu toată căldura pentru că este cu totul deosebit. Poate nu este cea mai bună creaţie de animaţie japoneză dar pe mine m-a impresionat profund datorită maturităţii cu care este construit personajul. Filmul este o dramă care prezintă povestea unei adolescente care realizează că poate călători în timp după un accident de bicicletă.
7. Lion King
Povestea celui mai cunoscut leu care creşte cu impresia că din vina lui tatăl său este mort. Un film impresionant prin coloana sonoră, distribuţie şi mai ales prin povestea înduioşătoare.

6. Ratatouille

Ratatouille a fost unul dintre cele mai bune filme ale anului 2007 care a atras milioane de fani dornici să vadă cum un şobolan care trăieşte în suburbiile Parisului devine unul dintre cei mai mari maeştri bucătari ai vremii. Acţiunea filmului se centrează pe Remi, un şobolan care îl are o pasiune extraordinară pentru arta culinară. Cum ideea de a deveni bucătar este cam îndrăzneaţă, Remi îl ajută pe un tânăr ajutor de bucătar să gătească reţete apreciate de toată lumea.

5. Shrek
Shrek este unul dintre cele mai iubite filme ale ultimilor ani care modifică substanţial clasica poveste de dragoste dintre un căpcăun şi o prinţesă. Ajuns deja la a patra parte, povestea lui Shrek şi a măgăruşului Donkey a făcut furori în toată lumea. Filmul este o comedie romantică deosebită care te face să râzi cu lacrimi.

4.Finding Nemo
O aventură subacvatică în care este urmărită călătoria a doi peşti – Marlin si fiul său Nemo – care vor fi separati la Marea Barieră de Corali. Nemo este luat pe neaşteptate din ocean şi ajunge în acvariul unui dentist din Portul Sydney. De aici Nemo va face orice ca să se poată reîntâlni cu tatăl său. Un film impresionant despre prietenie şi relaţia tată fiu care a creat o adevărată Nemo.

3. Up
Up este o adevărată lecţie de viaţă care ne îndeamnă să ne urmărim visele indiferent de vârsta pe care o avem. Filmul ne prezintă călătoria fascinantă a bătrânului Carl Fredicksen care cu ajutorul a mii de baloane porneşte spre Africa împreună cu casa lui şi un nou prieten.

2. Wall-E
Wall-E este povestea ultimului robot de pe Pământ. Acţiunea are loc în jurul anului 2700, iar datorită consumului imens şi necontrolat, Pământul a fost acoperit complet de gunoi. Pentru a face curăţenie, toată lumea a trebuit să plece de pe planetă şi să lase în loc milioane de roboţi ce aveau ca misiune curăţarea planetei (descriere CineMarx). În tot acest haos Wall-E este singurul roboţel care îşi face treaba dar lucrurile se complică pentru el după ce se îndrăgosteşte de un alt robot pe nume EVE. Wall-E este un film minunat care ne mai arată încă o cît de distrugători şi delăsători sunt oamenii.

1. Toy Story
Probabil mulţi o să mă criticaţi pentru acest loc întâi dar pentru mine Toy Story este cel mai bun film de animaţie făcut vreodată pentru că mereu îmi va aduce aminte de copilărie, de o lume în care plăcerea vizionării unui film la cinematograf era nemărginită de bilete scumpe, de bădărani care mănâncă seminţe şi comentează la orice replică. Un film minunat a cărui recenzie o găsiţi aici.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *