Top 10 afise de film

De multe ori afişul oficial al unui film mă determină să vizionez filmul mai mult decât trailerul. Multe filme au afişe deosebite care dau dovadă de muncă şi atenţie dar din păcate filmul nu se ridică nici măcar la jumatate din valoarea lui. Altele în schimb sunt invers, filmul este deosebit, dar din păcate afişul pare făcut în grabă. Din punctul meu de vedere un afiş cu adevărat reuşit trebuie să atragă publicul, chiar dacă în prima faza trailerul i-a dezamăgit. Posterul este mai puţin manipulativ decât trailerul iar tema centrală a filmului poate fi sugerată mult mai uşor. Acestea fiind spuse am să va prezint un top al celor mai bune afişe de filme din punctul meu de vedere ( atenţie subiectivitate).

10. Dark Knight
Acesta este unul din posterele oficiale ale filmului regizat de C. Nolan. Afişul indică clar personajul negativ, zâmbetul său etern şi fraza după care îşi ghidează activitatea. Peste el se aşterne în partea de jos titlul filmului dar şi simbolul binelui ( liliacul ). Un poster reuşit pentru un film foarte bun.

9. Silence of the Lambs

Primul din seria filmelor cu Hannibal Lecter, Silence of the Lambs a fost un thriller care a marcat foarte mulţi specatori mai ales prin scena violentă în care doctorul ucide un gardina. Posterul este extrem de ciudat datorită acelui schelet plasat pe spatele moliei care acoperă gura eroinei principale. Scheletul sugerează clar tema sumbră şi violentă a filmului.

8. Pan’s Labirinth

Pan’s Labirinth este unul dintre filmele mele preferate. Lumea alternativă pe care Ofelia o găseşte este prezentă pe afiş prin poarta de intrare. Este clar sugerată ideea că această lume nu este ca cea a lui Alice plină de culoare şi de creaturi minunate, ci dimpotrivă, o lume în care tenebrele şi frica sunt elementele definitorii.

7. A clockwork orange
Filmul lui Kubrick a şocat o lume întreagă prin violenaţa sa. Afişul oficial al filmului atrage atenţia asupra faptului că spectatorul va intra într-o lume extrem de violentă. Filmul lui Kubrick este extrem de dur dar realist iar personajul principal, Alex este unul dintre cele mai violente create vreodată.

6. The Blair Witch Project
Cred că toată lumea a văzut acest film care a impresionat prin simplitatea modului în care teroarea a fost transmisă. Afişul oficial al filmului prezintă cadrul natural în care se desfăşoară acţiunea şi sentimentul principal pe care acest film îl induce – frica.

5. Shining

The Shining ne prezintă dezumanizarea lui Jack Torrance care se prăbuşeşte rapid într-un hotel plin de fantome. The Shining este unul dintre cele mai bune filme horror create vreodată iar rolul pe care îl face Jack Nicholson este senzaţional. Expresivitatea, teroarea, nebunia par atât de reale încât eşti tentat să crezi că bătrânul Jack chiar a luat-o razna.

4. Lord of war
Lord of War ne introduce în lumea extrem de complicată a traficului de arme. Un afiş foarte bun care sugerează că aproape totul din lumea de azi este construit cu ajutorul armelor.

3. No country for old men
Când am vizionat acest film am fost plăcut surprins de modul în care regizorii au ales să încheie o confruntare între bine şi rău în care cel din urmă deţine toate avantajele. Afişul filmului ne prezintă chipul răului care veghează mereu lumea şi de a cărui privire nu poţi să scapi. Un film cu totul deosebit care îşi merită toate premiile câştigate.

2. Straw dogs
Un afiş extraordinar ce pare mai degrabă artă fotografică decât modalitate de promovare a unui film din anii 70. Un film violent care a devenit rapid o capodoperă cinematografică.

1. The Black Dahlia
Acest film nu este nici pe aproape la fel de reuşit ca şi afişul oficial. Acest zâmbet al Dahliei negre te atrage prin misterul ei. Culorile alese, alb-negru sunt specifice filmului noir iar roşul instituie lumea violentă dintr-un oraş plin de corupţie, minciună şi prefăcătorie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/10 (4 votes cast)
Top 10 afise de film, 4.5 out of 10 based on 4 ratings
4 Comments
  1. Alexey
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *