TIFF 2012 – Recomandari (1)

Azi vă ofer prima parte dintr-o listă lungă cu filme pe care nu trebuie să le rataţi la TIFF.

Încep cu filmele înscrise în competiţia oficială, 12 la număr (din care 3 sunt nordice). Dintre acestea obligatoriu de vizionat ar fi: Oslo 31 august, pentru că este o producţie despre reabilitarea după o dependenţă de droguri, pentru că este un film despre o nouă şansă şi despre o lume tristă, The Loneliest Planet pentru că are peisaje superbe, pentru o călătorie simplă ce se va transforma într-o dramă şi Either Way pentru că e simplu, pustiu, e nordic şi are două personaje interesante – doi bărbaţi care trasează linii pe drumuri pustii.

La categoria Oameni şi zei avem 3 recomandări: Tyrannosaur (despre care s-a vorbit mult şi în blogosferă), Împuşcat în cap – povestea unui poliţist care devine asasin plătit pentru un grup al cărui scop este eliminarea celor care se cred în afara legii şi Electrick Children – despre rock şi mormoni.

La categoria Umbre am selectat pentru voi  4 filme: The Silent Thief – povestea lui Brennan Marley, un tânăr fără adăpost care ameninţă să distrugă unitatea unei familii, încercând să-l înlocuiască pe Mike, fiul plecat la colegiu. Disperat după acceptare şi extraordinar de şiret, Brennan închiriază o cameră de la familia Henderson şi îşi foloseşte abilităţile de manipulare pentru a se face iubit de membrii familiei înainte ca Mike să se întoarcă în vacanţă; Crawl – povestea unui patron de bar certat cu legea care angajează un croat misterios pentru a ucide un datornic. Croatul îşi duce misiunea la bun sfârşit, dar deznodământul nu e curat: o chelneriţă inocentă este luată ostatică în propria casă. Tânăra femeie va recurge la metode extreme pentru a supravieţui;  În Întuneric ( Beul-la-in-de), o producţie Coreea de Sud şi The other side of Sleep.

Avem Focus China (mă atrage Under the Hawthorn Tree), Focus Danemarca şi Focus Australia unde putem vedea minunăţia Animal Kingdom (film despre care am vorbit cu laude pe blog), The Hunter, Sleeping Beauty şi  Snowtown Murders.

La Zilele Filmului Românesc ne încântă: Crulic, Din dragoste cu cele mai bune intenţii, Păcătoasa Teodora, Killing Time (în regia lui Florin Piersic Jr.), Despre Oameni şi melci, Un gând, un vis, Doyle… și-un pix, Undeva la Palilula şi Toată lumea din familia noastră.

Încheiem prima parte de recomandări cu Stanley Kubrick Special, o categorie care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Revenim mâine cu cel puţin 10 recomandări de la două categorii speciale: Supernova şi Fără Limită.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
TIFF 2012 - Recomandari (1), 6.0 out of 10 based on 2 ratings
Tags:
3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *