Thor

Thor
D: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston
R: Kenneth Branagh
Release: 6 Mai 2011
US Box Office:$181 M
Durată: 1 h 55 min.
Gen: Aventuri

Bine aţi venit în universul Marvell unde mutanţii cu puteri extraordinare se luptă între ei şi împotriva omenirii. Bine aţi venit în universul Marvell unde adolescenții îndrăgostiţi capătă puteri nebănuite după tot fel de experimente ciudate şi încep să se joace de-a hoţii şi vardiştii prin oraşe. Bine aţi venit în universul Marvell în care Tony Stark ne arată că inteligenţa şi banii te pot transforma într-un super erou iubit şi adorat te toată lumea. Şi nu în ultimul rând bine aţi venit în universul Marvell în care zeii coboară pe pământ, se îndrăgostesc de muritoare, se redescoperă şi apoi se întorc în împărăţia lor pentru a-şi rezolva problemele din cadrul familiei.

Acest minunat panteon Marvell plin de super eroi, mutanţi, zei şi eterni salvatori ai oamenilor obişnuiţi poate fi minunat pentru orice bărbat, adolescent sau băieţel care cel puţin o dată în viaţă s-a visat erou. Din păcate ca şi mitologia antică şi panteonul Marvell e doar pentru anumiţi fani, pentru că cei serioşi nu-l vor băga niciodată în seamă, considerându-l doar o cutiuţă cu poveşti menite să liniştească spiritele agitate ale copiilor sau ale celor care încă poartă înăuntru un asemenea suflet.

În regia lui Kenneth Branagh, Thor e un alt film din universul Marvell plin de efecte vizuale reuşite, cu o poveste interesantă şi cu câteva personaje demne de păstrat în memoria dedicată super eroilor. Spre deosebire de alte filme, Thor apelează un pic la mitologie şi la fantezie pentru a ne prezenta o poveste cu iz modern şi antic în același timp. Debutul filmului ne duce cu ajutorul unei poveşti undeva departe în univers pe o planetă măcinată de giganţii gheţii. Ca să oprească războiul şi Odin(Anthony Hopkins) regele  Asgardului, intră în luptă, îi învinge pe giganţii gheţii şi le răpeşte sursa puterii. Reîntors acasă, Odin încheie un trat de pace cu Jotunheim şi se pregăteşte de o viaţă liniştită alături de cei doi fi ai săi, Thor şi Loki. Anii trec şi momentul succesiunii la tron soseşte, dar momentul mul aşteptat de Thor este întrerupt de câţiva giganţi ai gheţii pătrunşi în mod misterios în camera cu artefacte. Cu o atitudine de atotputernic, îngâmfat ca un războinic conştient doar de forţa sa nu şi de slăbiciuni, Thor porneşte fără acordul lui Odin spre planeta duşmanilor pentru a-i nimici odată pentru totdeauna. După câteva confruntări spectaculoase, Thor este pe punctul de a fi învins, dar Odin intervine salvator. Supărat pe atitudinea fiului său, dornic de război doar pentru distracţie, Odin îl izgoneşte pe Misgard(pământ) şi îi ia şi ciocanul. Ajuns pe pământ în braţele unei frumoase muritoare, interpretată de Natalie Portman, Thor conştientizează cu greu ce se întâmplă, dar treptat va învăţa să devină dintr-un iresponsabil incurabil, un adevărat rege capabil să-şi sacrifice viaţa pentru siguranţa celor din jur.

Nu am să vă ofer mai multe detalii despre acţiunea filmului pentru a nu strica plăcerea vizionării iar ceea ce v-am spus mai sus e doar o introducere mai detaliată. Restul acţiunii e plină de confruntări spectaculoase, de situaţii comice în care măritul Thor se acomodează pe pământ, dar şi de câteva scene cu romantism cum orice poveste în care un zeu se îndrăgosteşte de o muritoare le are.

Thor nu e foarte diferit de alte filme Marvell pentru că tipologia personajului principal e cam aceeași. Din fericire pe lângă superioritatea şi înfumurarea acestuia, Thor mai are şi o poveste bunicică, câteva elemente vizuale bune şi o interpretare decentă, dar cu nimic deosebită oferită atât de Chris Hemsworth, Natalie Portman şi Anthony Hopkins. Pentru tot ce oferă – umor, romance, elemente de mit, acţiune spectaculoasă şi efecte vizuale bune, Thor merită vizionat, mai ales că premiera mult aşteptatului The Avengers se apropie.

Notă:7,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
12 Comments
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
 1. m@ri@n
  | Reply
  • m@ri@n
   | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *