This means war

This means war
D: Tom Hardy, Chris Pine
R: McG
Release: 14 februarie 2012
US Box Office: $  54.5 M
Durată: 2 h 00 min
Gen: Comedie, Acţiune

Tuck and F.D.R – two stupid dogs
Am vrut să-mi placă This means war în special datorită lui Tom Hardy, un actor talentat care în mod sigur ne va impresiona în rolul din Dark Knight Rises, dar nu mi-a plăcut. M-a plictisit destul de tare şi asta datorită previzibilităţii şi a unor personaje slab construite. Spectatorul nu are parte de nicio surpriză, pentru că totul este respectat ca la o reţetă de bucate. Dar gustul, savoarea, consistenţa lipsesc pentru că niciunul din cei implicaţi în acest proiect nu au oferit mai mult decât ceea ce era probabil scris într-un scenariu imaginat peste noapte. Personajele, cheia întregului film sunt standardizate şi această standardizare provoacă reacţie doar când prostia şi umorul intervin.

Personajele cheie sunt doi agenţi secreţi, doi prieteni nedespărţiţi (nimic nou, nimic diferit), capabili să facă orice pe teren, dar care duc dorul unei vieţi personale. Intrarea celor doi împrumută un pic din farmecul lui James Bond, numai că Tucker şi F.D.R (nume mai degrabă de idioţi decât de spioni) deschid prea repede focul. Astfel catalogarea lor trece de la nişte agenţi 007, finuţi şi inteligenţi, la un fel de sosii ale acestuia fără prea mult creier. După evenimentele din introducere, unde facem cunoștință şi cu un personaj negativ extrem de şters, poposim la birou ca să-i cunoaştem mai bine pe cei doi Feţi Frumoşi. Intrăm un pic în viaţa lor personală, le cunoaştem familiile şi aflăm cam ce-şi doreşte fiecare de la viaţă. În paralel o cunoaştem şi pe doamna fatală a acestui film, Lauren (Reese Whiterspoon), o tânără măritată cu o slujbă interesantă (cred că slujba e singurul element care e ferit de stereotipie în acest film). Destinele celor trei ajung să se intersecteze sau mai bine zis să se ciocnească prin intermediul unui site de întâlniri. Din acest moment începe un joc ridicol, cu câteva zâmbete seci. În toată această harţă după o domnişoară, cei doi ne arată cât de tare se prostesc bărbaţii când vine vorba de femeie şi cât de puţin le pasă celor din conducerea unei agenţii guvernamentale de ceea ce se întâmplă cu banii şi resursele lor.


Nu am simțit nicio plăcere urmărindu-i pe Hardy şi Pine cum îşi pun beţe în roate pentru a obţine sufletul unei femei şi nici n-am râs când era firesc. Vina pentru aceste lucruri nu mi-o atribui mie pentru că aş fi mai pretenţios din fire, ci celor care au fost responsabili cu regia şi scenariul pentru că n-au făcut altceva decât să lege nişte fire între câţiva stâlpi de stereotipie.

Distribuţia m-a atras doar prin Hardy pentru că Pine încă nu s-a remarcat decât cu un rol mediocru în Sar Trek, iar Whiterspoon a uitat probabil că în urmă cu ceva timp a jucat extrem de bine în Walk the Line. Din păcate nici Hardy nu face un rol bun, dar vina îi aparţine doar pentru că a acceptat rolul.

This Means War e un film văzut şi revăzut, dar prezentat în alt ambalaj. E o comedie de mall, un film la care te duci cu prietena, nu cu prietenii. E uşor, se poate râde şi garantat aveţi timp să vorbiţi despre altceva după finalul previzibil.

Notă:5,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
11 Comments
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply
  • m@ri@n
   | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *