The Young Victoria

The Young Victoria
D: Emily Blunt, Rupert Friend, Paul Bettany, Miranda Richardson
R: Jean – Marc Vallee
Gen: Dramă, History, Romance
Durată: 1 h 55 minute

Să te naşti într-o familie regală, să fii înrudită cu regele Belgiei şi al Angliei şi să fii prinţesa moştenitoare la tronul engelzesc poate fi o mare bucurie. Câte dintre noi nu şi-ar dori să aibă un asemenea destin? Dar o dată cu titlul vin şi o mulţime de responsabilităţi, îndatoriri şi reguli de conduită ce trebuie respectate indiferent de situaţie. Să te bucuri de cele mai înalte cercuri ale societăţii englezeşti şi europene şi să locuieşti într-un palat sunt unele dintre multele beneficii pe care ţi le aduc calitatea de regină. Dar, să trăieşti într-o lume în care ceilalţi îţi dictează ce să faci, cum să faci şi când să faci şi să te supui regulilor dinastice nu e deloc uşor, cu atât mai mult cu cât există foarte multă presiune pe umerii tăi. Şi mai ales dacă ai doar 18 ani….

Familia regală britanică s-a deosebit întotdeauna de alte case regale pentru că moştenitorii la tron nu sunt exclusivi pe linie bărbătească şi tocmai de aceea, de-a lungul timpului, Anglia s-a bucurat de personalităţi feminine marcante care au condus destinele ţării şi care au rămas pentru totdeauna în inimile supuşilor şi în manualele de istorie. Printre ele se numără şi Regina Victoria iar ‘’The Young Victoria’’, care îi este dedicat, are acţiunea centrată pe tinereţea şi caracterul acesteia.

Filmul are pe de o parte subiect istoric, pentru că dezvăluie jocurile de culise, tensiunile ce au loc în familiile cu potenţiali moştenitori la tron şi intrigile pe care acestea le ţes pentru a-şi atinge scopurile proprii şi subiect de dragoste, pe de altă parte pentru că Victoria reuşeşte să reziste atacurilor şi manipulărilor şi luptă să câştige admiraţia şi repsectul poporului său şi să rămână alături de Prinţul Albert. Anglia reprezenta pacea în Europa iar locul lui Leopold pe tronul Beligiei se datora în mare parte simpatiei venite din partea Angliei. Pentru a se bucura în continuare de această simpatie, Leopold îl trimite în Anglia pe Albert, nepotul său cu scopul de a o face pe Victoria să se îndrogostească de el şi astfel, să o controleze. Albert este şi el manipulat de cei din jur dar intrigile nu îi împiedică pe cei doi să trăiască o frumoasă poveste de dragoste.

Filmul este o frumoasă ecranizare a începuturilor celei mai lungi domnii din istoria Angliei şi a familiei care a dat Europei cele mai importante familii regale ale secolului XIX. Personaje interesante, caractere puternice, unele fără scrupule care încearcă orice pentru a pune mâna pe putere, altele sensibile şi devotate, decoruri şi costume în perfectă concordanţă cu epoca fac din acest film unul ce merită văzut.

Spre deosebire de alte filme care comemorează domnii ale reginelor Angliei, ca Elizabeth, The Golden Age sau The Queen, The Young Victoria câştigă simpatia publicului atât prin tăria de caracter a personajului cât şi prin povestea de dragoste ce se înfiripă de-a lungul desfăşurării acţiunii. Poate că interpretarea lui Emily Blunt nu se ridică la nivelul lui Helen Mirron sau Cate Blanchet, dar cu siguranţă personajul pe care ea îl interpretează reuşeşte să câştige respectul şi devotamentul contemporanilor săi.

Nota: 8/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
One Comment
  1. Mihaela
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *