The Woman in Black

The Woman in Black
D: Daniel Radcliffe, Ciarán Hinds, Janet McTeer
R: James Watkins
Release:  3 februarie 2012
US Box Office: $ 53.5 M
Durată: 1 h 34 min.
Gen: Horror

Primul lucru care m-a îngrozit n-a fost cadrul cu cele trei fetiţe sinucigaşe, ci unul în care Daniel Radcliff este strigat tată de un băieţel simpatic de cel mult 5 ani. Se pare că celebrul vrăjitor Harry Potter a lăsat magia deoparte, s-a maturizat şi a trecut la chestiuni mai serioase cum ar fi paternitatea şi lupta cu spirite violente. The Woman in Black este o poveste clasică cu fantome, cu o casă bântuită într-un mic orăşel izolat de capitala londoneză. Firul epic este plasat pe axa temporală a secolului XIX, undeva la sfârşit, iar orăşelul este unul specific englezesc. Oamenii sunt reci, ceaţa, noroiul creează o atmosferă mohorâtă, mizerabil şi clădirea bântuită accesibilă doar când apele oceanului se retrag întregeşte atmosfera specifică unui film cu fantome.

Blestemul trecutului e prezentat succint la început cu sinuciderea celor 3 fetiţe, apoi adevărul iese la iveală treptat, când Arthur Kipps(Radcliff) ajunge în acest orăşel pentru a regla nişte acte contabile. Oamenii sunt reci şi răi cu el şi la început nu ne dăm seama de ce. Suntem tentaţi să credem că ascund ceva însă în scurt timp adevărul iese la iveală. Primul contact a lui Arthur cu casa bântuită nu sperie, dar regizorul are grijă să introducă câteva cadre bruşte care să ne facă să tresărim puţin.  Blestemul femeii în negru reapare alimentat de un suflet nou numai că primele victime sunt tot copii din sat. Printr-un blestem ciudat sufetul femeii în negru nu este legat doar de castel cum aşa ar fi firesc. El trece dincolo de aceste graniţe, pătrunde în sat, hipnotizează câţiva copii pe care îi pune apoi să se sinucidă violent (unii beau clor, alţii îşi dau foc, în timp ce unii se plimbă pe calea ferată fără nicio grijă). Misterul este desluşit după o noapte lungă, după discuţii cu câteva personaje labile psihic şi într-o acţiune tipizată Arthur ajunge să dezgroape ceva.


Atmosfera de film cu fantome e redată binişor cu ajutorul unor elemente menţionate mai sus. Fantoma doamnei în negru e destul de înfricoşătoare şi poate dacă nu vedeam anul trecut Insidious era mult mai spectaculoasă. Din păcate punctele bune ale acestui film se număra pe degetele de la o mana, pentru că în rest, personajele şi originalitatea poveştii lasă de dorit. Mai mult finalul e previzibil iar interpretarea nu este cu nimic în evidenţă. Daniel Radcliff pare mai matur şi încearcă să se detașeze de Harry Potter, dar se pare că tot trenul cu abur îl aruncă în mijlocul aventurii. Pentru fanii filmelor cu fantome, The Woman in Black va fi o experienţă interesantă cu câteva sperieturi, o poveste despre spirite furioase dornice să pedepsească cât mai multe suflete nevinovate.

Notă:6,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
The Woman in Black, 10.0 out of 10 based on 1 rating
8 Comments
    • m@ri@n
      | Reply
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *