The Wolfman

The Wolfman
D: Benicio Del Toro, Anthony Hopkins, Emily Blunt, Hugo Weaving
R: Joe Johnston
Theatrical Release:Feb 12, 2010
Box Office: $61,937,495
Durată: 1 h 43 min
Gen: Horror/Suspans
Share

Am tot evitat de ceva vreme să vizionez acest film pentru că mă săturasem să vad cam acelaşi lucru în toate filmele cu vârcolaci. Mai în toate avem o confruntare între doi vârcolaci, o dragoste imposibilă şi o serie de nevinovaţi care o sfârşesc rău. Aceste ingrediente le regăsim şi în The Wolfman dar totuşi lista de nume faimoase din distribuţia m-a determinat până la urmă să-l vizionez. Introducerea în amosfera filmului m-a făcut să sper că poate vom avea de-a face cu ceva deosebit dar pe parcurs toate clişeele din filmele cu vârcolaci se repetă. Interpretarea nu este rea mai ales că rolurile principale sunt deţinute de doi mari actori ca Anthony Hopkins şi Benicio del Toro.

Încă de la început suntem introduşi în atmosfera secolului 19, dintr-un orăşel sumbru unde prezenţa ceţei şi norilor par nelipsite. În acest decor cenuşiu Lawrence Talbot, un actor de teatru cunoscut se reîntoarce acasă pentru a investiga cine sau ce i-a uciş fratele. În scurt timp facem cunoştinţă cu tătăl său ( Anthony Hopkins) un personaj sumbru care pare a avea o obsesie ciudată pentru fosta noră şi care nu pare foarte afectat de tragedia prin care trece familia sa. La scurt timp după sosire, el descoperă că fratele său a fost uciş de o creatură care apare doar atunci când este lună plină. După o luptă în care capetele şi membrele nevinovaţilor zburau ca verzele aruncate în vânt, Lawrence este rănit de vârcolac dar este salvat de marginalizaţii oraşului, ţiganii ( care iar sunt români cu nume de ruşi ) chiar dacă acest lucru a însemnat transformarea sa în creatura pe care tocmai o vânase. După o serie de evenimente neplăcute pentru orăşeni, Lawrence este trădat de tatăl său, dar descoperă că toate decesele din familia sa s-au datorat acestuia care transformat în vârcolac nu iartă pe nimeni. Finalul filmului aduce o confruntare între tată şi fiu, între un vârcolac tânăr şi unul peste care au trecut anii, din care nimeni nu poate ieşi învingător.

The Wolfman este un film plăcut dar care poate fi un pic prea dur pentru cei care se aşteptau să vadă o creatură fioroasă dar mai sensibilă când vine vorba de partea femină. Din păcăte lipsa unei acţiuni mai concentrată te poate plicitsi dacă nu vei fi surprins de rolul bun pe care îl face Anthony Hokins. Personajul său reprezintă tipologia celor bogaţi, dar inadaptaţi la mediul din jurul său care este mereu în căutare de ceva deosebit care să le ofere şi mai multă autoritate sau putere. Deşi descoperirea l-a transformat într-o bestie nemiloasă, el nu renuţă la puterea pe care i-o conferă şi este gată să facă orice pentru a-şi transimte mai departe acest destin.

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *