The Way Back

The Way back
D: Colin Farrell, Ed Harris, Dragos Bucur
R: Peter Weir
Release: 21 Ianuarie 2011
US Box Office:$2.7M
Durată: 2 h 12 min.
Gen: Dramă

Cineva spunea la un moment dat că Lord of the rings este un film în care se merge mult. Ei bine eu nu i-am dat dreptate atunci dar acum mă văd nevoit  să afirm că am vizionat un film în care se merge şi mai mult (mai exact vreo 6500 de Km). The Way back este un astfel de film, o dramă despre un grup de oameni care evadează dintr-un lagăr Siberina şi călătoresc aproape fără oprire până în India.

Subiectul filmului este evident dramatic, intens şi poate pune imaginaţia privitorului în mişcare numai că Peter Weir, regizorul acestui film are grijă la începtu să strice tot farmecul filmului printr-un spoiler atât de concentrat încît surprinde aproape toată acţiunea filmului. Evident Peter Wier nu este primul regizor care a oferit spoilere chiar la debutul filmului (dacă stau şi mă gândesc chiar David Boyle a făcut acest lucru cu 127 Hours), numai că ceilalţi au reuşit să ne ţină captivi în drumul spre acel deznodământ ştiut. Din păcate Wier nu face acest lucru pentru că aproape toată acţiunea se rezumă la acele propoziţii de la început. Astfel ştim de unde pleacă evadarea, ştim unde ajung şi mai ales ştim câţi. Tot ce ne-a rămas este să vedem cine moare, (cum mor nu pentru că acest lucru este destul de evident) pe unde moare şi dramatismul drumului.

Cu toate că suspansul filmului este redus de mici greşeli, The Way Backe merită vizionat în special pentru interpretarea foarte bună oferită de un grup multinaţional de actori. Dintre toţi aceştia cei care se remarcă sunt Ed Harris – în rolul unui american misterios pe nume Smith impunător prin curajul său, Colin Farrell – un mafiot rus cu dinţi stricaţi, tatuat de mama focului gata oricînd să ia gâtul cuiva, Dragoş Bucur – un sârb glumeţ care-i binedispune pe toţi şi Saoirse Ronan –o tânără care-i aduce împreună, le dă speranţă şi îi ajută să se cunoască mai bine.

The Way back este un film despre evadare, despre supravieţuire, depre forţa dorinţei de libertate. Este o dramă vizibilă mai mult pe feţele personajelor decât prin trăirile acestora, un film care merită vizionată.

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
The Way Back, 10.0 out of 10 based on 1 rating
4 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *