The Ward

The Ward
D: Amber Heard, Jared Harris
R: John Carpenter
Release: 8 Iulie 2011
Durată: 1 h 28min.
Gen: Horror

John Carpenter a îmbătrânit, iar acest lucru se vede. Suspansul şi teroarea nu mai sunt ceea ce au fost, acestea fiind înlocuite în cel mai recent film al său, de plictiseală şi previzibilitate. Timp de 80 de minute dintr-un total de 88, Carpenter te face să crezi că urmăreşti un episod extrem de post din Supernatural, fără fraţii Winchester iar apoi îţi dă în cap cu o teorie psihiatrică exploatată şi de alte filme franţuzeşti.

Într-un spital de nebuni, extrem de arătos pe dinafară şi cu doctori atât de amabili şi profesioniști cum nu ai văzut în nici un thriller sau horror cu spitale, o pacientă cu tendinţe de piromanie îşi face apariţia. Kristen, o blondă frumuşică şi deşteaptă nu prea vrea să stea prin minunata secţie de psihiatrie deşi habar nu avem de ce a incendiat din senin o casă. După prima noapte nu tocmai lipsite de mici incidente ciudate, Kristen se împrieteneşte cu alte paciente din secţia de psihiatrie. Discuţii cu colegele, conversaţii de complezenţă cu doctorul, tratamente fentate şi apariţia unei fantome nu miră pe nimeni. Problema e că fantoma (mai degrabă un zombie ce apare când are chef) începe să elimine din colegele de culoar prin metode nu tocmai plăcute.

Din punct de vedere tehnic nu poţi să-i reproşezi multe lui Carpenter. Stilul de filmare se potriveşte cu un horror thriller, iar momentele de apariţie a fantomei flămânde sunt acceptabile.

The Ward nu e genul de film care să te sperie, deşi apariţia bruscă şi neaşteptată a spiritului răzbunător  m-a făcut să tresar o dată sau de două ori. E mai degrabă un horror plat şi previzibil, genul de film care nu se îndreaptă nicăieri deşi la final o explicaţie logică completează golurile (cu mici excepţii pentru că evenimentele de la debutul filmului tot nu se împacă cu logica). Opţiunea pentru nişte personaje medicale normale, fără apucături violente sau sadice este un plus ce ridică rankingul filmului la pragul de acceptabil, pentru acest gen.

Notă:5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *