The Tourist

The Tourist
D: Angelina Jolie, Johnny Depp
R: Florian Henckel von Donnersmarck
Release: 10 Decembrie 2010
US Box Office: $ 61,2M
Durată: 1 h 43 min.
Gen: Acţiune, Comedie

The Tourist este un film de vacanţă, o comedie care a vrut să se asemene cu câteva opere hitchcockiene, dar care a dezamăgit la toate capitolele. Filmul nu are consistenţă, chiar dacă finalul l-a salvat de la o etichetare dezastruoasă, are o interpetare aproape penibilă iar acţiunea şi comicul sunt prezente pe mai puţin de 10% din film.

Povestea o are în centru pe frumoasa Elise Ward (Angelina Jolie), o doamnă cochetă şi elegantă care este urmărită de Scotland Yard şi câţiva infractori periculoşi pentru că aceasta îi poate conduce spre un bărbat misterios care a furat atât de la stat cât şi de la bogaţi (un fel de Robin Hood modern). După o călătorie prin Franţa, Elise poposeşte în Veneţia împreună cu Frank Tupelo (Johnny Depp) un profesor de matematică american pe care l-a întâlnit în tren şi pe care îl foloseşte ca momeală. Fără să-şi pună prea multe întrebări, Frank acceptă pomana frumoasei doamne chiar şi după ce viaţa i-a fost pusă în pericol.

Urmăririlele pe acoperiş sau pe apă sunt atât de banale încât nu au cum să te impresioneze cu nimic, dar cu adevărat dezamăgitor este rolul făcut de Johnny Depp. Fără prea multe replici, fără o schimbare de atitudine, fără a se citi nimic pe faţa lui, Depp interpreteză absent un personaj şters care îşi are locul în film doar lângă braţul elegant al Angelinei. Chiar şi atunci când decide să ia atitudine şi să o cucerescă pe frumoasa Elise care suspina după iubitul ei cu o înfăţişare necunoscută, Frank nu iese cu nimic în evindeţă pentru că persoanjul lui a fost creat doar de dragul existenţei.

Cu un accent britanic nu foarte reuşit, Angelina ţine frâile unui film care ar fi trebuit lansat prin vară pentru a avea priză la un public mai larg. Scenele în care acesta nu apare sunt rare, dar cu toate acestea intepretarea nu iese în evidneţă decât prin atitudinea superioară şi prin eleganţă feminină.

Nu vreau să-i fac prohodul, dar ce poţi să zici de un film în care acţiunea e chicioasă, personajele sunt liniare, iar interpetarea absentă (ce naiba că doar l-au scos de la naftalină de Timothy Dalton). Personal filmul nu m-a dezamăgit foarte tare pentru că nu aveam aşteptări mari, dar rolul făcut de J. Depp a fost atât de dezamăgitor încât am să-i avertizet pe fanii acestui actor să ocolească acest film.

Notă:5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
6 Comments
  1. Cealaltă Ancuţă
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *