The Sweeney

the-sweeney-poster05The Sweeney

D: Ray Winstone , Ben Drew , Hayley Atwell

R: Nick Love

Durata: 1h 52

Gen: Actiune

N-am știut de existența serialului de prin anii 70 și nici nu am avut mare interes să văd acest film(după cum se vede și din întrâzierea cu care public recenzia). Era destul de clar din trailer că The Sweeney e regizat ca un episod pilot al unui serial sau ca un film dedicat tuturor serialelor cu polițisti buni și răi.  Și cu toate acestea mi-am făcut timp pentru acest film în special datorită distribuției, cu Ray Winstone și Ben Drew(impresionant in Harry Brown) în rolurile principale. Cei doi actori sunt sarea și piperul unui film de altfel destul de plictisitor, despre o echipă de polițiști mai specială. Unii care nu respectă toate regulile, unii care dau de pământ cu infractorii, îi lovesc cu bâtele de baseball sau îi torturează la interogatorii ca și cum ar fi teroriști(am vrut să folosec prizonieri de război, numai că acestă categorie are drepturi).

Ei sunt The Sweeney sau brigada zburătoare, niște polițisti aproape ca niște infractori conduși de Jack(Ray Winstone) un poliștit temut și urât de către orice infractor. Nu prea contează că e cam gras și un pic cam bătrân, Jack se ține de treabă și-și conduce echipa aproape perfect la orice infracțiune sunt cheamați. Povestea primește un erou negativ când o femeie este executată de niște tâlhari de bijuterii. Fără prea mutle dovezi Jack bănuiește cine este autorul, îl prinde și-l aduce la interogatori cu tot cu amicii lui de pahar și infracțiuni. Din păcate pentru brigada zburătoare Afacerile Interne sunt pe urmele lor, astfel că trebuei să stea destul de cuminți la interorgatoriu. Nu inseamnă că suspecții nu primesc tratamentul preferențial, numai că rezultatele nu apar. Un nou suspect intră în joc și când are loc o confruntare directă începi să realizezi ori că polițiștii aștia nu prea le au cu ținta ori că e greu să nimerești pe cineva atunci când fuge și tu faci la fel.

the sweeney

Din acel moment firul epic se complică, cineva din tabăra binelui moare și Jack este tras la răspundere. Totul respectă într-un fel tiparul multor filme cu polițisti de prin anii 80. Ba chiar îl vedem și pe Jack într-o închisoare plină cu deținuți arestați tocmai de el sau de brigada lui. Cum bine învinge mai ales în filmele cu polițisti,  o soluție salvatoare se găsește și pentru Jack, care scos la timp din închisoare de mai tânărul său coleg George, reușește descopere cum a fost tras pe sfoară și să se răzbune.

The Sweeney e un film plin de clișee polițiste și cred că l-ar enerva pe alocuri și pe Dirty Harry. E ca un episod dintr-un serial fără prea mari pretenții, un film în care Ray Winstone nu prea se potrivește lângă o echipă așa de tânără din care nimeni în afară de George nu se afirmă. Noroc că are o coloană sonoră antrenantă căci altfel riscul de a te plictisi foarte tare ar crește. La lucruri bune îl menționez doar pe Ben Drew, un actor foarte talentant dar care e făcut parcă pentru roluri negative.

Notă: 5,5/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *