The Sunset Limited

The Sunset Limited
D: Tommy Lee Jones, Samuel L Jackson
R: Tommy Lee Jones
Release: 2011
Durată: 1 h 31 min.
Gen: Dramă

Iei doi străini trecuţi prin viaţă, un sinucigaş ce iubeşte trenurile şi un fost deţinut şi îi aşezi într-un apartament sărăcăcios din New York pentru a se cunoaşte şi a discuta despre nimicurile vieţii. Păi şi ce să vezi, după două replici îţi dai seama că oamenii aştia nu discută orice stupidităţi sau despre banalităţile vieţii de zi cu zi care ne plictiseşte pe mulţi dintre noi. Nu, nu aştia doi, un fel de man of science/man of faith discută despre existenţa lui Dumnezeu, despre importanţa Bibliei, despre cultură şi păcatele acesteia, despre păcatul original, despre regretele  vieţii, despre esenţa omului definit ca un etern nefericit pe care doar moartea eliberatoare îl face să-şi trăiască viaţă, despre această lume bolnăvicioasă în care fericirea/nefericirea, viaţa/moartea sunt termeni atât de relativi încânt absurditatea condiţii umane nu trebuie să mire pe nimeni.

Acţiunea filmului se desfăşoară undeva în New York, într-un apartament situat într-un cartier rău famat, o adevărată colonie de leproşi morali. Cele două personaje principale, un profesor sinucigaş care crede doar in cultură şi în dulcea îmbrăţişare a morţii şi un fost puşcăriaş obsedat de Dumnezeu, de religie şi de biblie încep o conversaţie lungă, spumoasă, inteligentă, care-şi pune neuronii în mişcare. Subiectele discuţiei le-am prezentat mai sus aşa că am să vă las să urmăriţi acest film bun, care mi-a adus aminte şi de The Man From Earth care a folosit aceeaşi reţetă.

The Sunset Limited are în distribuţie doi actori care se potrivesc de minune cu tipologia personajelor. Tommy Lee Jones cu grimasa sa impenetrabilă se potriveşte perfect cu omul inteligent, care nu crede decât în ştiinţă iar Samuel L Jackson cu atitudinea sa pătimşă crează perfect jocul antagonic.

În încheiere vă mai că filmul, o producţie Hbo are la bază un scenariu adaptat dupa un roman scris de Cormac McCarthy, omul care a mai scris şi scenariul la No country for old men şi la The Road.

Film pe care îl recomand cu căldura prietenilor din blogosferă : Adina, Stefan, Ukavra, Cealaltă Ancuţă, Vlad Olteanu, Bogdan şi celor care mai citesc ce scriu.

Notă:9/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
The Sunset Limited, 10.0 out of 10 based on 1 rating
6 Comments
  1. ExtremCinema
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *