The Sorcerer’s Apprentice

The Sorcerer’s Apprentice

D: Nicolas Cage, Alfred Molina, Monica Bellucci
R: Jon Turteltaub
In Theaters: July 14, 2010
US Box Office :$63.1M
Durată: 1 hr. 51 min.
Gen: Acţiune, Fantezie

Jerry Bruckheimer a fost şi este încă un nume pe la Hollywood care atrage publicul spre sălile de cinema atunci când logo-ul său de identificare apare înainte de începerea unui film. Din păcate, în ultimii ani Jerry nu ne-a oferit nimic nou astfel că, efectele speciale şi modul de desfăşurare al acţiunii par la fel chiar dacă filmele au titluri diferite. Mai mult, majoritatea filmelor sunt apreciate doar pentru câteva efecte speciale pentru că restul – regie, interpretare, poveste – sunt destul de jenante. Din acestă categorie fac parte filme ca National Treasure, G-Force sau chiar filmul de azi, care te atrag doar prin câteva efecte reuşite şi câteva replici care stârnesc zâmbete.

The Sorcerer’s Apprentice este un film despre vrăjitori care pomeneşte numele lui Merlin timp de câteva minute ca apoi să ne bage pe gât o poveste despre trei vrăjitori prieteni, Balthazar, Veronica şi Horvath care apără pământul de forţele Morganei. Totul merge strună până când dragostea şi gelozia intră în scenă, iar Horvath (A. Molina) gelos pe dragostea dintre Veronica (M. Belluci) şi Balthazar (N. Cage) se decide să treacă de partea răului. Ajutat de Horvath, Morgana reuşeşte să-l ucidă pe Merlin, dar Veronica o absoarbe pe aceasta în trupul ei. În aceste condiţii, Balthazar o închide pe Veronica şi pe Balthazar într-o păpuşă rusească astfel că răul este oprit pentru moment. Timpul trece şi nemuritorul Balthazar trebuie să-l caute pe primul Merlinian, pentru că doar acesta are puterea de a o ucide pe Morgana. Până aici toate bune şi frumoase, dar când facem cunoştinşă cu primul merlinian ne dăm seama că iar avem de-a face cu povestea ratatului care nu ştie cum să vorbească cu fete şi peste care dă norocul supranaturalului. Din fericire acesta nu învaţă karate şi nici nu devine un mic Rambo, ba chiar dimpotrivă râmâne acelaşi loser care are probleme de exprimare, dar care învaţă să fie un vrăjitor pe cinste care se va lupta cu Horvath, ucenicul acestuia şi mai ales cu Morgana.

Chiar dacă are câteva efecte speciale reuşite (interesantă ideea cu oglinda), The Sorcerer’s Apprentice e un film slab, cu un scenariu scris parcă în grabă, cu interpetare jenantă care poate reprezenta un punct de interes doar pentru copiii care încă nu s-au săturat de Harry Potter. În concluzie, ideea principală a filmului e cam aceeaşi: binele se luptă cu răul, răul câştigă o primă bătălie dar apoi este izolat ca peste mii de ani să se reverse din nou peste lume până când un erou apare tocmai de unde nu te aşteptai. Un film de copii care nu prea are cum să atragă un cinefil adevărat.

Notă:5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *