The Sleeping Dictionary

The Sleeping Dictionary
D: Jessica Alba, Bob Hoskins, Emily Mortimer, Hugh Dancy
R: Guy Jenkin
Theatrical Release:Feb 18, 2003
Durată: 1 h 40 min
Gen: Dramă/romance

Nu îmi plac chick filck urile în care fiţele personajului feminin dau pe dinafară. De aceea într-un top ,,hate this movie” How to lose a guy in 10 days este în frunte iar the Sleeping Dictionary se apropie de acest top. Va întrebaţi probabil de ce iar explicaţia are mai multe puncte. Un prim punct constă în faptul că personajul principal feminin, Salima joacă mai degrabă rolul unei dame de companie care se comportă mai mult ca o fiţoasă de Londra care s-a trezit brusc într-o lume de băştinaşi în care a trebuit să se adapteze dar fără să-şi modifice mult comportamentul.

Un al doilea punct ce întăreşte afirmaţia de mai sus se datorează faptului că toată viaţa tribului din Borneo depind de această domnişoară. Dacă îl satisface pe tânărul englez tribul o s-o ducă bine, dacă relaţia se complică membrii importanţi ai tribului ajung să fie judecaţi sau chiar executaţi. Personalitatea personajelor, realţiile dintre ele par impuse astfel că ajungi să te întrebi cum de o asemenea distribuţie a putut da naştere unor personaje atât de şterse.

Acţiunea filmului este simplă, un tânăr englez trebuie să ajute la întărirea relaţiei dintre Coroana Britanică şi supuşi. Ca acest lucru să fie mai uşor el trebuie să înveţe limba dar când ajunge acolo dicţionarul său din pat se ocupă mai mult de sex decât de limbaj. Relaţia lor devine imposibilă iar pentru acest lucru toată lumea are de suferit. După o serie de aventuri extrem de plicticoase cei doi ajung să se regăsescă şi să trăiască împreună în sălbăticiile junglei.

The Sleeping Dictionary este un film romantic plictisior care face de ruşine genul. Vizionarea lui te-ar face să adormi repede dacă nu ai fi ispitit de frumuseţe lui Alba.

Notă 4,5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
2 Comments
  1. Mihaela
    | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *