The Resident

The Resident
D: Hilary Swank, Jeffrey Dean Morgan
R: Antti Jokinen , Antti J. Jokinen
Release: 2011
Durată: 1 h 36 min.
Gen: Thriller

Hilary Swank este una din marile actriţe ale Hollywood-ului care a impresionat atât publicul cât şi criticii printr-o serie de roluri memorabile. Cu toate acestea de la la Million Dollar Baby încoace parcă ceva s-a întâmplat pentru că rolurile acceptate au fost din ce în ce mai şterse iar Hilary a ieşit subtil din centrul atenţiei. Dacă rolul din P S i love  you s-a potrivit destul de bine şi cu o faţa mai romantică a actriţei, cel din The Reaping sau cel din The Resident au fost total nepotrivite mai ales că aceste filme sunt caracterizate prin banalitate şi previzibilitate.

Revenind la filmul de azi vă sfătuiesc de la început să-l ocoliţi pentru că este un thriller atât de previzibil încât (dacă totuşi vă decideţi să-l urmăriţi pentru distribuţie) puteţi derula liniştiţi peste scenele de umplutură. Deşi este un thriller obsesiv, tensiunea este absentă astfel că toată acţiunea pare ca o plimbare cu autobusul fără niciun eveniment neprevăzut(cu excepţia staţiilor pe care oricum le aşteptai şi ştiai când urmează).

Deci ca să spulberăm misterul vă spun că o doctoriţă suferindă după ce şi-a prins iubirea de-o viaţă în pat cu alta se mută într-un apartament mare care are un propietar amabil. După câteva băi lungi şi o încercare eşuată de a se apropia de propietar, Juliet are impresia că cineva o urmăreşte, că cineva se ascunde în apartamentul ei. Ei bine bănuielile ei sunt reale, pentru că domnul propietar e un tip ţăcanit căruia îi face plăcere să privească, să atingă şi care începe să o drogheze pe Juliet pentru a se putea bucura liniştit de corpul ei. Lucrurile reintră pe făgăşul banalităţii când Juliet bănuieşte că ceva nu e în regulă. Confruntarea dintre victimă şi violator e lungă, plictisitoare, tipică astfel că la un moment dat mă gândeam câtă lipsă de imaginaţie şi originalitate dă dovadă scenaristul.

Despre interpretare vă spun doar că e asemănătoare cu cele pe care le vezi în filmele de duzină, dar vina nu o poartă neaparat actorii, deoarece construcţia personajelor şi a filmului nu le permitea mai mult. La final vă sfătuiesc să ocoliţi acest film indiferent că sunteţi fan al actriţei, admirator al actorului sau devorator de thrillere pentru a nu vă irosi fără rost 90 de miunte din viaţă.

Notă:4/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *