The Quiet Family

The Quiet Family
D: Song Kang-ho, Park In-hwan
R: In-hwan Park, Kang-ho Song
Release: 1 Ianuarie 1998
Durată: 1 h 39 min.
Gen: Comedie Neagră

Adina îmi recomandă din nou un film coreean dar surpriză ce să vezi, în loc de poveste de dragoste sau de violenţă sadică dau peste o comedie criminală, plină de umor negru care mi-a amintit de familia Adams sau de o versiune lărgită şi ironică a motelului Bates. Surpriza a fost şi mai mare când tot de la Adina am aflat că filmul este regizat de Jee-woon Kim nimeni altul decât omuleţul care ne-a minunat cu sadicul I Saw the devil. Ei bine se pare că omului îi plăceau cadavrele împăturate în plastic numai că la începutul carierei în loc de dramatism, le imprima o mişcare umoristică morbidă.

Cu o atmosferă specifică anilor 80, The Quiet family e povestea unei familii numeroase cu spirit antreprenorial care-şi deschide un motel în mijlocul naturii. Fără prea mare succes oameni speră că norocul nu-i va mai ocoli dar situaţia se schimbă după ce primul client se sinucide în condiţii bizare. În loc să se reprofileze sau să anunţe autorităţile, familia decide să şteargă orice urmă şi să-şi continue afacere. Zis şi făcut numai că situaţia se repetă când un cuplu care-şi petrecea noaptea la motel, încheie şederea cu o dublă sinucidere. Brusc, familia binevoitoare se transformă într-un fel de monştrii ai sălbăticiei care lichidează cu zâmbetul pe buze pe toţi cei care riscă să le distrugă afacerea.

The Quiet family e un film cu umor, e un film cu cadavre dar care nu te sperie nicio secundă şi nici nu te oripilează. E un film care respectă regulile tradiţionale ale umorului negru şi care poate fi pe placul celor care iubesc acest gen ciudat.

Notă:7/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *