Cry of the owl

Cry of the owl
D: Paddy Considine, Julia Stiles, James Gilbert
R: Jamie Thraves
Theatrical Release: Nov 27, 2009
Durată: 1 h 40 min.
Gen: Dramă, thriller

Îmi place un thriller psihologic în care nu poţi să deduci deznodământul încă din primele 30 de minute. Cry of the owl este un film ciudat în care personajele se construiesc treptat şi nimeni nu este ceea ce pare a fi. Acţiunea este centrată pe Robert, un designer mecanic care duce o viaţă monotonă într-un orăşel liniştit în care fiecare îşi vede de propria viaţă chiar dacă lejer se intersectează cu aproape toate destinele din jurul ei.

Totul pare minunat până când aflăm că Robert priveşte din pădure în fiecare seară o femeie liniştită, Jenny care găteşte ceva în bucătaria sa. Deşi pare un tip de speriat, Robert nu face nimic, nu are obsesii sexuale despre femeia respectivă ci pur şi simplu o admiră pentru calmul şi fericirea aparentă din viaţa ei. Lucrurile iau o turnură interesantă când într-o seară, Jenny vorbeşte cu Robert iar cei doi devin prieteni. Ciudatul se amplifică şi mai tare când fostul prieten a lui Jenny dispare după o confruntare cu Robert iar Jenny obsedată de prezenţa stărinului aducător de moarte din viaţa ei, se sinucide. Finalul, surpinzător completează profilele personajelor şi face şi o legătură cu titlul metaforic.

Recomand filmul tuturor celor care preferă thrillere psihologice, cu precizarea că îţi trebuie un pic de răbdare ca să treci de primele 20 de minute. Mi-a plăcut revederea cu Julia Stilles care a demostrat că deşi vârsta filmeleor în care era vrăjită de tineri rapperi sau prinţi a trecut, este capabilă să facă şi altfel de roluri.

Notă:6/10

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *