The Other Guys

The Other Guys
D: Mark Wahlberg, Will Ferrell, Samuel L. Jackson, Dwayne Johnson
R: Adam McKay
In Theaters: Aug 6, 2010
US Box Office: $118.5M (pâna la data recenziei)
Durată: 1 hr. 47 min.
Gen: Acţiune, Comedie

Mă aşteptam la ceva care să combine ironia inteligentă cu acţiunea, dar din păcate The Other Guys (povestea a doi poliţişti de birou care ajung să investigheze un caz uriaş de fraudă) s-a dovedit a fi o oală uriaşă pregătită pentru o ciorbă bună în care regizorul a vărast aproape toate ironiile adresate filmelor cu poliţişti. Astfel că ciorbă în care acţiunea, ironia şi interpretarea bunicică trebuiau să fie proporţionate pentru un succes, s-a transformat într-o tocană ieftină din care nu s-a ales mai nimic. De ce s-a întâmplat asta nu ştiu exact, dar o explicaţie plauzibilă s-ar găsi în faptul că ridicolul este mult prea des întâlnit iar acţiunea este sacrificată în detrimentul acestui lucru.

Începutul a fost promiţător şi am apreciat ironia evidentă când a venit vorba de cei doi detectivi spectaculoşi care produc mai multe pagube decât realizări. Nu m-a supărat nici scena când aceeaşi detectivi interpretaţi cu graţie de Samuel L. Jackson şi Dwayne Johnson s-au aruncat în gol pentru a se izbi de pavaj, dar din păcate lucrurile bune s-au oprit acolo. Acţiune nu prea există, ironiile sunt atît de multe încât ajungi să te pierzi în ele iar personajul lui Will Ferrell ajunge să semene mai mult cu unul din filmele cu Eddy Murphy.

Filmul lui Adam McKay, cunoscut pentru „minunatele” comedii Talladega Nights sau Step Brothers, încearcă excesiv să te facă să râzi, dar din păcate toate aceste ironii exagerate la adresa unor filme ca Die Hard sau Lethal Weapon s-au întors împotriva lui pentru că (vorba aceea) excesul dăunează grav succesului.

Interpretarea lasă de dorit – apreciez totuşi revenirea lui M. Keaton într-un film de box office şi rolul făcut de Eva Mendez -, dar acest lucru era previzbil ţinând cont de faptul că Will Ferrell are un sigur rol mai de doamne ajută (Stranger than Fiction) iar Mark Wahlberg tot încearcă să iasă la suprafaţă dar nu reuşeşte.

În concluzie The Other Guys e un film plin de ironii care te forţează să râzi, dar la care stupiditatea ajunge să te plictisească. Poate că am fost prea dur cu un film pe care multă lume l-a aprecit, dar pe mine m-a plictistit îngrozitor. Aştept cu nerăbdare ieşirea din această criză a lui Wahlberg iar despre Ferrell nu ştiu ce să mai zic.

Notă:4,5/10

Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *