The Nightmare Before Christmas

The Nightmare before Christmas
D: Danny Elfman, Chris Sarandon
R: Henry Selick
In Theaters: Oct 24, 1993
US Box Office :$8,6 M
Durată: 1 hr. 16 min.
Gen: Animaţie

Filmul care are la bază scenariul lui Tim Burton deşi are doar 17 ani a devenit un clasic pentru perioada Crăciunului. Creat cu ajutorul unei tehnici nu prea folosite pentru animaţie, filmul ne introduce în atmosfera oraşului Halloween unde locuitorii au un singur ţel – înspăimântarea copiilor în fiecare an de sărbătoarea Halloweenului.

În acest oraş regele Jack s-a cam săturat să facă acelaşi lucru în fiecare an. Deprimat şi plictisit acesta face o plimbare prin pădure şi ajunge să intre din greşeală în lumea Crăciunului. Atras de cântece, linişte, lumini frumos colorate şi bunătate, Jack  se reîntoarce acasă cu ideea de a împrumuta Crăciunul, o sărbătoare căruia nu îi găseşte nicio explicaţie logică. După o serie de experimete, Jack ajunge să creadă că poate aduce Crăciunul în regatul său dacă îl va fura pe Moş Crăciun. După ce planul este pus în aplicare, Jack îi ia locul lui Moş Crăciun în timp ce acesta se ,,distrează de minune,, cu The Boogieman. Din păcate cadourile împărţite din toată inima de Moş Crăciun Jack nu aduc decât frică şi teroare, astfel că, sărbătoarea Crăciunului este pe punctul de a fi ruinată.

The Nightmare before Christmas este o animaţie pentru toate vârstele. Efectele vizuale, coloana sonoră şi povestea chiar dacă sunt originale pot fi recunoscute de la o poştă ca fiind marca Tim Burton. Un film care combină perfect frumuseţea Crăciunului cu frica  şi monştri Halloween-ului.

Notă:8.5/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *