The Next Three Days

The Next three Days
D: Russel Crowe, E. Banks, Liam Neeson
R: Paul Haggis
Release: 19 Noiembrie 2010
US Box Office: $ 21,1 M
Durată: 2 h 12 min.
Gen: Dramă, Acţiune

The Next three days poate fi considerat cu uşurinţă un film de acţiune bun, un film de acţiune construit inteligent în care personajul principal nu calcă totul în picioare, în care personajul central nu devine peste noapte un mic Rambo care se ia la trântă cu întreaga forţă poliţienească doar pentru că justiţia oarbă şi ghinionul i-au făcut un deserviciu. Ei bine pentru aceste lucruri trebuie să-i mulţumim în primul rând lui Paul Haggis, (îl ştiţi şi voi din 2004 când a regizat Crash) un regizor care iubeşte căile încurcate şi care insistă deseori pe un ghinion teribil (cum este cazul şi aici – aia cu nasturele e prea de tot dar hai să zicem că e posibilă) sau pe norocul chior (chiar în Crash) şi care a ştiut cum să se ferească de multe clişee când vine vorba de filme de acţiune cu evadaţi. În al doilea rând trebuie să-i mulţumim lui Russel Crowe, care ne arată că poate să facă şi filme de acţiune fără ca imaginea lui de actor serios (în faţa camerei) care pune patos şi se identifică bine cu personajele pe care le întruchipează, să sufere. Şi nu în ultimul rând trebuie să-i mulţumim lui Lennie James (un actor care a strălucit în serialul Jericho) care spre bucuria mea nu a fost un nou Tommy Lee Jones gata-gata să caute un evadat şi în gaură de şarpe.

După cum am spus intensitatea acţiunii nu e mereu setată pe maxim, ba chiar uneori ai impresia că vezi o dramă mediocră despre un profesor care-şi creşte copilul după ce nevasta a ajuns la închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. Cu toate acestea cam după o oră de pregătiri acţiunea explodează, dar fără exagerări iar spre final filmul îţi lasă un gust plăcut. Nu ai avut parte de exagerări ale genului dar totuşi ţi-a oferit porţia de adrenalină de care ai nevoie, nu a exagerat cu justiţia şi imperfecţiunea sistemului, dar a atras atenţia că uneori şi dovezile pot să te inducă în eroare, nu ne-a prezentat un om simplu care se transformă în invincibil, ci un om atent, răbdător, curajos care tremură atunci când face un lucru rău.

The Next Three days e un film bun pentru că a dat dovadă de maturitate prin combinarea scenelor de acţiune cu cele care au o naturaleţe firească. E un film bun pentru că are un personaj cu coloană vertebrală care gândeşte de multe ori înainte de a face ceva. E un film care ne demonstrează că Prison Break e posibil dar hai să nu batem câmpii.

Pe lângă jocul actoricesc bun oferit de Crowe şi regia decentă am mai remarcat şi o coloană sonoră bună care-l readuce în prim plan pe Moby precum şi un Liam Nesson folosit doar în scopuri comerciale pentru a da o viteză de rotaţie în plus acelei părţi din film care ţine de aspectele genului action.

Dacă îţi place acţiunea, dacă îţi place un film care are şi un scenariu nu doar haos, The Next three days e filmul ideal pentru tine.

Notă:8/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
The Next Three Days, 10.0 out of 10 based on 1 rating
4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *