The men who stare at goats

The men who stare at goats

D: George Clooney, Jeff Bridges, Ewan McGregor, Kevin Spacey
R: Grant Heslov
Theatrical Release:Nov 6, 2009
Box Office: $32,416,109
Gen: comedie
E clar! Când auzi cum se numeşte acest film îţi dai seama că urmează o comedie. Dar adevărul e undeva la mijloc. Filmul nu se vrea a fi o comedie în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă o parodie în stilul celor de la Saturday Night Live, unde tot felul de situaţii serioase sunt luat în râs în mod ironic. Acelaşi lucru îl realizează şi echipa din distribuţia filmului astfel încât la final ai impresia că ai vazut un best of Saturday Night Live cu 4 mari actori.

Filmul aduce în prim plan povestea unui jurnalist de mâna a doua care ia interviu unui tip cu capacităţi paranormale. Acesta mărturiseşte că a făcut parte dintr-o unitate ce pregătea noua armată a lumii formată din Jedi care au puterea de a opri adversarii cu privirea. Cum viaţa îţi oferă surpirze, Bob Wilton ajunge să-l întâlnească într-o zi pe Lyn Cassidy unul dintre cei mai talentaţi jedi. Aventurile pe care cei doi le trăiesc în Irak sunt de-a dreptul ilare mai ales că acest new Jedi demonstrează că tot ce posedă este un dram de noroc şi o poveste ce se dovedeşte credibilă pentru mintea unui jurnalism sătul de lucrurile obişnuite de zi cu zi.

După cum reiese şi din titlu caprele au un rol important în film; ele sunt bietele fiinţe pe care noii jedi făceau experienţe la scurt timp după ce pregătirea lor a fost preluată de Larry Hopper (Kevin Spacey) un soldat ce a fost tentat de ,,the dark side”. Cum binele învinge mai mereu, caprele sunt salvate iar Lyn Cassidy dispare în asfinţit cu al său master Yoda interpretat cu mult talent de Jeff Bridges.

Dăcă vrei să râzi şi să te simţi bine, The men who stares at goats este o comedie neagră ce nu vă va dejamăgi. Interpretarea, povestea şi situaţiile în care se găsec personajele sunt de-a dreptul hilare pentru că nimic nu este luat în serios.

Notă 6/10
Trailer

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *