The Man with the iron fists

The Man with the iron fistsThe Man with the iron fists

“Jungle village is the same with stupid village”

Nu ştiu cine e RZA astă, dar ca actor şi regizor e de-a dreptul penibil. Mai bine s-ar apuca de cântat(daca n-a făcut-o deja, că oricum acolo nu-i nicio problema dacă nu ai talent) şi ne-ar lasa pe noi cinefili în pace. The man with the iron fists atrage pentru că a avut o strategie de marketing bună prin care s-a folosit de numele lui Tarantino pentru a-şi promova filmul. E genul de mesaj tipic american ”My name is Tarantino and i aprove this movie”, numai că cel mai probabil Tarantino n-a avut nicio treabă cu RZA asta. Cel mai probabil nu-l cunoaşte, nu i-a văzut filmul şi nici nu o să-l vadă.

Filmul lui RZA se petrece undeva în China, într-un sătuc intitulat Jungle Village situat pe o axă temporală neprecizată. China are împărat, sătucul pare desprins din evul mediu, dar armele aparţin cel puţin secolului XIX. Mai mult americanii din poveste sunt nişte cowboy veniţi în China ca şi foştii pelegrini de pe continentul european şi au o atitudine de bad guy specifică filmelor cu rapperi. Povestea începe când aurul împăratului este furat de un clan de bandiţi. Din acel moment toată lumea se luptă pentru acest aur şi toate clanurile din Jungele Village ies la suprafaţă. Personajul principal e un fierar de culoare, un tip nu prea vorbăreţ, un narator prost cu mâini destul de dibace când vine vorba de arme. Armele făurite de el provoacă conflicte şi siguranţa micului sătuc este ameninţată. Există şi poveşti de dragoste, creaturi ciudate (un bărbat din care se transformă în metal, un fel de iron man împrumutat din X-Men) însă fără personajul interpretat de Russell Crowe filmul n-ar fi fost cât de cât suportabil. Acesta intepretează un tip destul de enigmatic, un bad guy cu un cuţit de măcelar căuria plac chinezoicele şi confruntările. Acesta îl ajută pe fierar după ce bietul îşi pierde mâinile.

Confruntările sunt sângeroase şi chiar aş fi vrut să spun că sunt spectaculoase. Din păcate nu e aşa pentru că mai toate sunt clasice, ieşind în evidenţă doar prin şiroiele de sânge împrumutate de la Tarantino. Acum că povestea n-ar nicio logică şi nici un moment important nu prea am cu ce să vă conving să vedeţi acest film. Poate Russell Crowe cu un rol decent şi Lucy Liu, cu câteva scene de bătaie, dar în rest nimic.

Notă:4/10

Trailer The Man with the iron fists

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
The Man with the iron fists, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
7 Comments
    • m@ri@n
      | Reply
    • m@ri@n
      | Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *